Inainte de a apela la o interventie chirurgicala estetica e bine sa stii cateva lucruri si adevaruri care se ascund in spatele unor astfel de interventii. Iata asadar cinci mituri despre aceste interventii:

1. In buze nu se introduce botox

Toata lumea crede ca in buze se introduce botox. Acest lucru este fals fiindca toxina butulinica sau botoxul asa cum este cunoscut de toti, nu se foloseste pentru a mari buzele. Augmentarea buzelor se face cu ajutorul acidului hialuronic. Este o substanta care se gaseste in corpul uman asa ca reactiile la acidul hialuronic nu au loc foarte des. Cu ajutorul acestuia se poate imbunatatii profilul buzelor din punct de vedere estetic facandu-se conturarea formei, cresterea in volum si modificarea structurii acestora. Botoxul se foloseste de fapt in tratamentele pentru reducerea ridurilor si corectia conturului fetei.

2. Respiratia deficitara nu este pretul platit pentru un nas mai frumos

In ultimele decenii tehnicile rinoplastiei s-au dezvoltat foarte mult si au ca obiectiv realizarea unui nas care sa arate bine si sa functioneze la fel de corect ca si inainte. Atunci cand se apeleaza la o astfel de interventie chirurgicala pacientul va beneficia de o imbunatatire a profilului fizic la nas dar si va avea in continuare o respiratie normala. Deci in concluzie respiratia deficitara nu este pretul pe care trebuie sa il platesti cand alegi sa faci o operatie la nas.

3. Liposuctia nu este o metoda prin care poti scapa de kilogramele in plus

Foarte multe paciente aleg sa faca liposuctie fiindca au impresia ca le poate ajuta sa scape de kilogramele in plus. Acesta este doar un mit care nu va fi niciodata adevarat. Liposuctia este de fapt un tratament estetic care ajuta la eliminarea definitiva a tesuturilor adipoase in exces. Scopul unei astfel de interventii este de a micsora circumferinta anumitor zone (solduri, burta, brate). In concluzie liposuctia ajuta la eliminarea uniforma a excesului de grasime.

4. Grasimea nu se canalizeaza in alte parti ale corpului dupa ce a fost urmata lipoaspiratia.

Dupa ce se efectueaza o lipoaspiratie, grasimea de pe zonele operate nu se va canaliza in alte parti ale copului. Aceasta situatie poate avea loc doar daca se face dupa aceea un aport caloric foarte mare.

5. Cicatricile multiple nu sunt o consecinta a lifting-ului de sani

Lifting-ul sanilor este o procedura medicala cunoscuta si sub numele de mastopexie. Prin aceasta procedura sanii se ridica. Acesta procedura nu lasa urme foarte mari sau cicatrici multiple. De cele mai multe ori se introduce o proteza speciala cu rol de estetizare a glandei mamare, asa ca nu vor aparea cicatrici multiple.