Intreaba doctorul



Sunt de acord cu Termenii si conditiile site-ului

|

Durere puternica spate

14 Dec 2017 1:21   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua! De ceva timp am o durere puternica in spate (in jurul omoplatilor, umerilor). Initial am crezut ca este ceva muscular si am fost la masaj insa durerea se intensifica si devine insuportabila la atingere, de aceea incep sa cred ca poate avea cu nervii din zona respectiva. Ma doare zona si cand respir adanc si uneori simt ca nu pot respira suficient. Daca dorm pe partea stanga la fel simt ca nu trag aer suficient in piept.
De asemenea ganglionii axiali se umfla periodic si sunt durerosi. Nu stiu daca au legatura insa as avea nevoie de un sfat! Multumesc!

- Suceava |

Bună seara! Aș dori dacă mă puteți ajuta cu interpretarea următorului rezultat (al unui RMN) : – leziuni multiple vascularo-degenerative ale substanței albe supratentoriale (FAzekas 2) Ce semnifică și care este tratamentul?

12 Dec 2017 17:06   categoria:
0   Share   0  
|

Trombocitoza si neutropenie

11 Dec 2017 19:57   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu interpretarea urmatoarelor rezultate ale fetitei mele de 1 an si 1 luna?
Analizele au fost facute cu sange recoltat din vena.

Valori sub si peste limita:
Hemoglobina {HB} 10,9 (11,3-14.1)
Largimea distributiei eritrocitare 14,9% (11,6-14,8)
Numar trombocite 544 (150-450)
Neutrofil 13,5% (20-65)
Neutrofil 1,17 (1,5-8,5)
Limfocit 76% (40-65)

In urma cu o luna am facut primele analize cu sange recoltat din degetel, la cateva zile de la vaccinul ROR. Nici atunci nu au iesit bine analizele (de aceea le-am repetat luna aceasta).
Rezultate analize (sub si peste limitata) in urma cu o luna :
Hemoglobina {HB} 10,8 (11,3-14.1)
Numar trombocite 605 (150-450)
Neutrofil 18,8% (20-65)
Limfocit 70% (40-65)

Ce ma ingrijoreaza este faptul ca anumite valori (neutrofil si limfocit) s-au deteliorat si mai mult.
Va multumesc !

|

Durere de genunchi

4 Dec 2017 9:26   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua. Sunt o tanara de 20 ani care nu este intr-o buna dispozitie din cauza durerii de genunchi. Acum trei ani am alunecat pe genunchiul stnag la intrarea in Mega Image din cauza ghetii. Norocul meu a fost ca o doamna m-a ajutat sa ma ridic si sa ma linistesc iar un domn ne-a dus imediat pe mine si pe mama acasa cu masina. A doua zi dimineata tatal ne-a dus la urgente iar radiografia a aratat o entorsa fara oase rupte. Medicul ortoped mi-a recomandat sa stau doua saptamani in pat, sa aplic gheata pe genunchi si sa iau Nurofen. M-a avertizat ca o sa ma mai doara genunchiul dupa ce ma vindec si m-a sfatuit sa mai continui sa iau Nurofen. Accidentul s-a produs in ianuarie iar in mai medicul de familie mi-a recomandat electroterapie. Am facut doua serii de electroterapie de doua ori pe an pana acum si ma simt bine dar in ultima perioada genunchiul a inceput sa doara tot mai des. Uneori ma doare si la liceu, simt junghii puternice de o secunda si a inceput sa ma doara si cand urc sau cobor scarile. M-am dus in luna mai a acestui an la un ortoped care mi-a recomandat Proenzi 6 luni si Piascledine 3 luni si mi-a dat diagnosticul „status post entorsa genunchi stang”. Si acum ma doare aproape zilnic si as vrea tare mult sa nu ma mai doara macar o zi sau doua ca sa ma pot bucura de viata si liniste ca ceilalti de varsta mea. Nu pot sa iau mereu anti-inflamatoare pentru ca mi-as puta rani stomacul. O prietena mi-a recomandat acupunctura dupa ce suferea de dureri ingrozitoare de spate si as opta pentru aceasta insa imi este foarte teama de durerea din timpul tratamentului. Mama m-a dus intr-o dimineata la dispensar pentru un control dar nu mi-a spus ca mi se va recolta sange atunci, cam la 11 ani. De atunci intotdeauna am frica cand cineva imi spune ca injectia sau acele nu dor, pentru ca mama m-a tradat si nu mai pot avea incredere in nimeni. Sfatuiti-ma va rog frumos ce terapie as putea incerca pentru durerea mea de genunchi si unde sa merg. Va multumesc din toata inima.

|

lovitura cap

1 Dec 2017 9:57   categoria:
0   Share   0  

un copil a fost lovit cu palma rau peste ochi. Nu m.a lasat mama lui sa il duc la doctor. i-a pus comprese cu apa rece. nu a lesinat nu a vomat nu il doare capu. pe mine cel mai rau ma sperie ca are o roseata langa ochi si la o vena care pulseaza sange (cred ca este pulsul temporal) , a trecut doua zile si cand l-am vazut nu i-au trecut acele ””bubite”” si mi s-a parut un pic umflat la tampla

|

durere rinichi

29 Noi 2017 19:19   categoria:
0   Share   0  

Buna seara,

Vara trecuta am fost diagnosticata cu litiaza la rinichi si pielonefrita. Am urmat tratament cu Augmentin, Aulin, niste plicuri pentru eliminarea calculilor, dar nu le mai tin minte denumirea, capsule Uriclar si cam atat. Cateva saptamani nu am mai avut dureri, insa apoi au revenit durerile puternice de rinichi (doar cel drept).

Zilele trecute am fost iar la alt urolog si mi-a spus ca nu am nimic la rinichi, doar niste chisturi pe rinichiul drept, dar sunt prea mici. Ce e de facut? Unde sa mai merg? Multumesc.

- Pitesti |

Ata nerupta

28 Noi 2017 16:17   categoria:
0   Share   0  

Am o nelamurire…am ata nerupta si am impresia ca asta ma face sa ma excit foarte tare in timpul actului sexual…se poate face ceva….nu consider ca este scurta si nu deranjaza in timpul actului sexual. Se poate indeparta taia cumva, este indicata operatia?Multumesc

|

RMN interpretare

25 Noi 2017 3:19   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua, am 37 ani si mai multe problema de sanatate. am facut Rmn de coloana cervicala, apoi toracala silombara din cauza durerilor de spate, de umeri, mijloc si va voi spune concluzille, poate ma puteti ajuta cu o intepretare va rog frumos.
Modificare curburii fiziologice a coloanei cervicale in ambele planuri cu usoara scolioza dextroconcava cu punct maxim de curbura la C4-C5 si rectitudine in plan sagital.
Discuri partial deshidratate in etajele C5-C7 cu inaltime pastrata, cu protruzii posterioare:
in etajul C5-C6 protruzie postero-laterala dreapta aparent transligamentara de 3,6 mmcu baza de 8mm, cu traiect ascendent de 6 mm, cu moderat efect de masa asupra sacului dural, cu usor efect de masa asupra radacinii nervoase intraforaminale drepte.

Protruzie discala posterioara T5, ce determina contact medular.
Minima protruzie discala posterioara L5, ce determina fin contact radicular preforaminal S1 dreapta.
Reducere in amplitudine a lordozei lombare fiziologice.
Multumesc mult

|

Disgestiv

24 Noi 2017 23:01   categoria:
0   Share   0  

A.De cativa ani: 1.sunt balonat 2.am scaune neregulate , unori mai tari alteori mai moi , mici sau mari , odata sau de mai multe ori pe zi. 3. usoara durere abdominala in stanga jos la aprox 5 cm de ombilic; 4. discomfort dupa mai multe tipuri de mancare care pot oscila , uneori ceva ma deranjeaza si altceva imi face bine , ele putandu-se inversa dupa o perioada, desi sunt unele care-mi fac rau mereu; B. In anumite momente , care uneori sunt mai stresante dar si in perioade normale : 1. sufar de constipatie oarecum partiala sau mai degraba golire incompleta, desi am scaun simt ca nu iese ce trebuie. Aceasta senzatie se resimte in zona abdominala din stanga jos de care vorbeam mai sus. Simt ca este ceva acolo si imi creeaza atat discomfort fizic resimtindu.se ca o durere sau arsura surda dar mai ales discomfort psihic prin stari de agitatie si anxietate. Alte simptome sunt lipsa poftei de mancare , urinat des , stare de oboseala/apatie si o stare generala proasta. Daca am scaun in care simt ca zona respectiva s-a golit , simptomele dispar instantaneu. Va rog sa ma ajutati. Va multumesc!

|

Sarcină fără ejaculare

24 Noi 2017 15:32   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Pot rămâne însărcinată daca nu a terminat in mine? Si a terminat dupa 10 secunde.

  1. - 24 Noi 2017 15:59

    Pot rămâne?