In ultimul timp se vorbeste din ce in ce mai des despre igiena din spitale. Multiple scandaluri au pornit de la igienizarea spitalelor din Romania si, din pacate, atunci cand igiena lipseste, vorbim despre inrautatirea starii pacientilor din spitale.

De mici suntem invatati ca, atunci cand vine vorba despre igiena, apa si sapunul sun sfinte. Acelasi principiu se aplica si in spitale, unde sapunul dezinfectant este cel mai important atunci cand vine vorba despre igiena. De asemenea, un lucru foarte important in cabinetul medicilor este acel cearceaf de hartie care se pune pe patul de consult din cabinetul fiecarui doctor si care se inlocuieste dupa fiecare pacient. Acest rulou de hartie de uz sanitar este folosit din ce in ce mai des, insa sunt spitale care, din pacate, inca nu folosesc acest tip de produs.

Cea mai mare problema in spitale o reprezinta toaletele, atat cele pentru vizitatori cat si cele pentru pacienti. Din pacate, majoritatea spitalelor de stat nu dispun de toalete amenajate, lucru care duce la aparitia anumitor infectii. Daca spitalele de stat nu dispun de tehnologii avansate, spitalele private au toalete echipate cu dispensere pentru hartie igienica ,dispensere pentru sapun sau chiar dispensere pentru prosoape. Faptul ca pacientii sau vizitatorii nu ating mare parte din echipamente atunci cand folosesc toaleta, rezulta intr-o pastrarea mult mai buna a igienii in spital.

Asadar, chiar daca uneori costurile folosirii anumitor echipamente poate fi putin mai ridicat, avantajele folosirii lor aduce pe termen lung beneficii incomensurabile sanatatii pacientilor si vizitatorilor.