Termeni generali de utilizare

Termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.consultadoctorul.ro (denumit in continuare „site”, „website”) stabilesc regulile pe care orice persoana („user”, „utilizator”, „vizitator”, „user inregistrat”) care acceseaza sau viziteaza www.consultadoctorul.ro trebuie sa le respecte.
Prin accesarea www.consultadoctorul.ro iti dai acorul cu privire la termenii si conditiile de utlizare a site-ului. In cazul in care nu esti de acord cu termenii si conditile de utilizare sau orice paragraf din acest document esti obligat sa nu folosesti si sa nu accesezi in nici un fel acest site sau orice material publicat pe site si sa incetezi imediat activitatea ta pe site.

Acest document are valoarea unei conventii incheiate intre administratorul site-ului www.consultadoctorul.ro SC DKD INTERATIVE MEDIA CONCEPT SRL si orice persoana care acceseaza sau utilizeaza in orice mod site-ul sau orice pagina a sa.

www.consultadoctorul.ro isi rezerva dreptul sa modifca oricand termenii si conditiile de utilizare a acestui site fara o notificare prealabila a utilizatorilor sai sau a persoanelor care acceseaza site-ul. Prin folosirea site-ului utilizatorii isi dau acceptul cu privire la orice modificare adusa de administrator in sectiunea termeni si conditii. Daca acestia nu sunt de acord cu orice modificare a termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului sunt obligati sa inceteze imediat activitatea lor pe www.consultadoctorul.ro si sunt obligati sa nu mai foloseasca in nici un mod acest website.

Continutul site-ului si utilizarea lui

Continutul site-ului www.consuladoctorul.ro cuprinde toate informatiile, articolele publicate, sfaturile doctorilor, imaginile si conversatiile utilzatorilor precum si baza de data cu useri si este proprietatea www.consuladoctorul.ro. Exceptie fac cazurile in care este mentionat un alt proprietar („sursa”). Continutul www.consultadoctorul.ro este protejat conform legislatiei in vigoare din Romania privind drepturile de autor.

Continutul site-ului se poate utiliza numai in scopuri personale si necomerciale cu mentionarea obligatorie a sursei. Orice utilizare de catre terte persoane a continutului www.consultadoctorul.ro in alte scopuri decat cele mentionate mai sus se poate face numai cu acordul scris al administratorului site-ului, SC DKD INTERACTIVE MEDIA CONCEPT SRL.
Este permisa utilizarea (reproducerea) a maximum doua paragrafe din articolele publicate pe site cu specificarea obligatorie a sursei sub forma „Sursa: www.consultadoctorul.ro„.
Este interzisa reproducerea, copierea, publicarea sau vanzarea partiala sau integrala a continutului acestui site in alte conditii decat cele prezavute in termenii si conditiile de utilizare a site-ului.

Orice persoana („utilizator”, „user”, „vizitator”) care trimite informatii catre sau publica informatii pe www.consultadoctorul.ro isi asuma obligatia de nu incalca legea privind drepturile de autor pe care o terta persoana le poate invoca referitor la aceste informatii. Prin transmiterea de informatii sau publicarea de informatii pe site, persoanele care utilizeaza consultadoctorul.ro se angajeaza sa nu foloseasca in nici un mod materiale care apartin prin dreptul de propietate altor persoane fizice sau juridice si isi asuma raspunderea in totalitate pentru incalcarea acestor prevederi. Orice user care publica informatii pe site isi da implicit acordul ca aceste infromatii sa devina publice.
In acest sens consultadoctorul.ro nu isi asuma in nici un fel raspunderea pentru incalcarea in orice fel a drepturilor de autor de catre utilizatori („useri”, „vizitatori”) iar raspunderea revina in totalitate acestor persoane.

In cazul in care o infromatie care apare sau este publicata pe site intra sub incidenta legii dreptului de autor, va rugam sa ne semnalati acest lucru.

Obligatiile utilizatorilor inregistrati consultadoctorul.ro

Orice persoana care vrea sa puna o intrebare sau sa adauge un comentariu pe site-ul consultadoctorul.ro este obligat sa se inregistreze. Astfel in momentul in care ai adaugat o intrebare pe site esti de acord sa devii user inregistrat pe consultadoctorul.ro si sa primesti un email din partea consultadoctorul.ro cu noua ta parola. In acest caz te obligi sa respecti termenii si conditiile de utilizare www.consultadoctorul.ro
Orice persoana („user”, „utilizator”, „user inregistrat”) care isi face cont pe site si foloseste forumuile de discutii consultadoctorul.ro isi asuma in totalitate responsabilitatea pentru informatiile publicate pe site inclusiv in sectiunile de comentarii, intrebari, raspunsuri.

Orice persoana care se inregistreaza pe consultadoctorul.ro („user”, „utilizator”, „user inregistrat”) are urmatoarele obligatii:

  • Nu posteaza informatii sau materiale de orice fel pe site care incalca dreptul de autor sau de intimitate al altor persone fizice/juridice;
  • Nu posteaz informatii care contin cuvinte obscene, defaimatoare, amenintatoare sau care aduc orice fel de prejudiciu altor persoane sau entitati;
  • Nu posteaza aceleasi cuvinte de mai multe ori si nu fac „spam”;
  • Nu distribuie informatii care contin virusi sau nu distribuie virusi sub orice forma;
  • Nu permite altor persoane sa le foloseasca datele de inregistrare pentru a posta pe site in locul lor;
  • Se obliga sa posteze pe site doar informatii, imagini, video-uri a caror proprietar sunt;

In cazul in care userii nu respecta una sau mai multe reguli din cele enumerate mai sus, www.consultadoctorul.ro isi rezerva dreptul de a sterge sau edita orice informatie publicata de useri pe site si de a bloca sau sterge temporar sau definitiv orice cont al unui utilizator fara notificari prealabile.

Limitarea raspunderii

Materialele publicare pe site, inclusiv imaginile, textele, comentariile, raspunsurile doctorilor sau articolele medicale au caracter informativ si nu au scopul de a inlocui un consult medical real cu un medic de familie sau un medic specialist.
Webiste-ul consultadoctorul.ro prin continutul sau nu intentioneaza sa inlocuiasca o consultatie in persoana la medic si nici nu are scopul de a oferi un diagnostic care poate fi dat doar de un medic specialist printr-un consult personal.
De aceea, va sfatuim ca in cazul in care aveti o problema de sanatate, sa nu ezitati o vizita medicala in persoana la doctor, indiferent de situatie.
Raspunsurile oferite de doctori sau utilizatori pe site-ul consultadoctorul.ro sunt sub forma de opinii si sfaturi medicale dar nu pot tine locul unui diagnostic real. Aceste raspunsuri au rolul de a va informa dar nu pot tine locul unei vizite medicale.

www.consultadoctorul.ro nu garanteaza ca articolele medicale, informatiile sau sfaturile publicate sunt 100% corecte si reale. Interesul nostru este de a furniza date cat mai reale si exacte pentru a veni in sprijinul persoanelor care sunt interesate de anumite informatii medicale precum cauzele, manifestarea si modul de tratament al diferitelor boli, tratamente si remedii naturiste, sfaturi medicale si noutati din domeniul medical.
Aceste informatii sunt pur educative si nu trebuie interpretate in nici un caz drept un consult medical real.
Ori de cate ori aveti o problema de sanatate sau indoieli cu privire la aplicarea unui tratament va rugam sa consulati doctorul sau farmacistul dumeavoastra.
Informatiile publicare pe site trebuie tratate ca un sfat educational si nu ca o consultatie medicala reala cu un doctor sau farmacist.
Sfaturile doctorilor sau a utilizatorilor nu sunt in nici un caz egale cu o consulatie medicala si nu reprezinta alternativa unei consulatii.
Datorita faptului ca activitatea noastra se desfasoara exclusiv online, informatiile si sfaturile oferite de medici utilizatorilor nu pot fi considerate un consult medical!
Prin urmare administratorul site-ului www.consultadoctorul.ro precum si angajatii si colaboratorii sai nu isi asuma nici o responsabilitate in caz de accident/prejudiciu de orice fel adus unei persoane.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

In momentul in care o persoana isi creeza un cont pe site-ul www.consultadoctorul.ro, aceasta isi va furniza urmatoarele date personale: adresa de email, nume de utilizator, oras si alte date personale.

Conforma cerintelor Legii nr.677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si compleatat si ale Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, www.consultadoctorul.ro isi asigura utilizatorii ca va utiliza datele furnizate de acestia numai in conditii de siguranta si numai in scopurile specificate pe site.
In acest sens scopul colectarii acestor date este urmatorul: reclama, publicitate, marketing si statistica.
Persoanele care se inregistreaza pe site beneficiaza de anumite facilitari precum: posibilitatea de a participa la discutiile cu comunitatea si doctorii.
Daca nu doriti sa furnizati date personale despre dumneavoastra, nu va inregistrati pe site!
Dupa ce va inregistrati pe site-ul www.consultadoctorul.ro veti primit un e-mail de confirmare pe adresa de e-mail furnizate de dumneavoastra.

Conform Legii nr. 677/2001 utilizatorul are urmatoarele drepturi: dreptul de acces la date, dreptul de interventie asupra datelor furnizate, dreptul de a cere stergerea datelor, dreptul de opozitie a prelucrarii datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei.
In aceste cazuri va rugam sa va adresati administratorului site-ului prin e-mail la office@consultadoctorul.ro