atacuri de panica

marina.burgheaua in 3 Iul 2014 15:49 Categorie Depresia

Buna ziua,sant dabetica tip doi si am probleme cu tensiunea oscilanta care urca si coboara ,si fac niste crize cu trenurat,acelereaza repiratia \,palpitati,tahicardie disconfort in piept ,amorteste degetele de la mana stnga,cu frisoane si pulsati in ceafa. Pastile de diabet iau reneus 2mg,de tensiune metoprolol 50 mg 2 pe zi ,enapril 10 mg 2 pe zi asperter si doctoru de familie bromazepam 1,5 mg cate o jumate seara si dimineata. Itrebarea mea est ca am intrerupt bromazepamu si iar am facut o criza, unde ma sfatuiti sa ma adresez la un cardiolog sau shiatru.

2 răspunsuri

- 3 Iul 2014 16:36

Buna ziua,
Din pacate pentru foarte multi pacienti, nu exista HTA oscilanta , aceasta fiind de fapt o HTA  neglijata, prost tratata sau prin nerespectarea unui stil de viata sanatos si a unui regim igieno-dietetic FARA SARE.
Tratamentul hipertensiunii arteriale incepe intotdeauna prin corectarea modului de viata si a factorilor de risc :
- Dieta hiposodata (evitarea alimentelor conservate, muraturile, branzeturi - telemeaua, cascaval, afumaturi, supele la plic, mezeluri, etc.)
- Evitarea: stressului, fumatului, alcoolului
- Controlul diabetului zaharat
- Mentinerea greutatii corporale normale
- Evitarea sedentarismului
Simptomatologia pe care o descrieti este caracteristica pentru atacuri de panica, iar tratamentul medicului de familie a fost corect. Problema a fost faptul ca Dvs. ati intrerupt brusc medicatie. Intotdeauna acest medicament se reduce treptat. Pentru aceste atacuri de panica puteti incerca si preparate pe baza de plante precum: Calmogen, Bien Plus, Sedepril. Va recomand sa consultati un medic psihiatru pentru tratament de specialitate.
 
 

- 4 Iul 2014 12:25

VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS,DAR NU VA-M INFORMAT CU TOATE PROBLEMELE PE CARE LE-AM!TENSIUNEA URCA DINTR-O DATA,22,24 CA-M LA 3 LUNI ODATA IN REST O AM 10. CU 6 SI 12 .6.CAND IMI URCA NU AM NICI O DISPOZITIE,MA IA CU TREMURAT,CALDURI,DISCORFORT ABDOMINAL,BATAI PUTERNICE ALE INIMI SI ACEELERARE,DUPA CEAFA SIMT BATAILE ALE INIMI.DIN CAUZA DIABETULUI IMI SCADE DE MULTE ORI GLICEMIA. EU AM  MULTE PROBLEME IN FAMILIE,E SOTU' CU AVC ISCHEMIC CU HEMIPLEGIE SI FACE CRIZE SI MA SPERI MULT CA MA INTREBAT SI DOCTORUL DE FAMILIE  CUM FAC EU CRIZA SI AM URMAT CU BROMAZEPAM.AM PATRU LUNI DE CAND IAU BROMAZEPAM. AM A AVUT PROBLEME ACUM 18 ANI TOT LA FEL SI SA REPETAT.CATE LUNI POT SA URMEZ CU BROMAZEPAM. VA MULTUMESC!!!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde