Cine poate sa adreseze o intrebare medicului pe site-ul consultadoctorul.ro?

Orice persoana care are o problema de sanatate sau doreste sa afle mai multe informatii despre o conditie medicala sau boala, se poate adresa medicului pe consultadoctorul.ro
De asemena oricine vrea sa afle informatii suplimentare despre boli, cauze, efecte si metode de prevenire poate adresa o intrebare pe site.
Informatiile oferite pe site-ul consultadoctorul.ro sunt sunt forma de opinie si sfaturi ajutatoare si nu echivaleaza cu un consult medical real.
Sfaturile si parerile medicilor pe consultadoctorul.ro sunt pur educative si nu pot fi considerate drept un consult medical sau diagnostic.

Cum adresez o intrebare medicului pe consultadoctorul.ro?
Daca nu sunteti inregistrat pe consultadoctorul.ro
Doar daca va inregistrati pe consultadoctorul.ro puteti sa adresati o intrebare doctorului.
Pentru a adresa o intrebare unui medic pe site-ul consultadoctorul.ro trebuie sa completati formularul de inregistrare astfel:
Titlu intrebare – in functie de afectiunea/problema pe care o aveti alegeti un titlu intrebarii dumneavoastra (ex. afectiune la rinichi, interpretare analize medicale, durere de cap etc.)
Adresa dumneavoastra de e-mail – completati campul cu adresa de e-mail pe care vreti sa o folositi pentru a va inregistra pe consultadoctorul.ro (ex. numele@gmai.com, numele@yahoo.com etc.)
Numele de utilizator – in acest spatiu trebuie sa introduceti un nume, ales de dumneavoastra, care sa va reprezinte pe site.
Alege categoria – pentru a oferi mai multe informatii medicului este indicat sa selectati categoria (ex. Acnee, Boli infectioase, Sarcina etc.) in care se incadreaza problema dumnevoastra de sanatate.
In cazul in care nu se incadreaza in categoriile aflate pe site, puteti alege categoria „Diverse”.
Intrebare – in acest spatiu puneti intrebarea propri-zisa referitoare la problema dumneavoastra de sanatate, oferind cat mai multe detalii
Sunt de acord cu termenii si conditiile – pentru a putea utiliza serviciile si informatiile pe care le ofera consultadoctorul.ro trebuie sa cititi si sa fiti de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului. In caz contrar, nu puteti utiliza si accesa in nici un fel site-ul consultadoctorul.ro

Dupa ce veti aduga intrebarea dumnevoastra pe consultadoctorul.ro veti primi un e-mail cu parola dumneavoastra, pe care o veti folosi in continuare pentru a va autentifica pe site.

Daca sunteti inregistrat pe consultadoctorul.ro
Trebuie sa va autentificati:
Folositi adresa dumneavoastra de e-mail si parola pe care ati primit-o pe e-mail de la
consultadoctorul.ro pentru a va putea autentifica. Completati campul „Calculul pentru securitate” prin introducerea cifrei corecte.
Dupa ce v-ati autentificat accesati butonul „Intreaba doctorul” unde trebuie sa completati campurile „Titlu intrebare”, „Intrebare” si apoi sa alegeti „Categoria” din care face parte problema dumneavoastra de sanatate.
Daca sunteti deja autentificat
Accesati butonul „Intreaba doctorul” si completati campurile aferente conform explicatiilor de mai sus.

Ce ar trebui sa contina intrebarea pe care o adresez doctorului?
Pentru a putea primi un raspuns cat mai corect la intrebarea dumneavoastra este indicat ca aceasta sa contina urmatoarele:
-varsta si sexul dumneavoastra
-perioada de cand va confruntati cu problema de sanatate
-testele si analizele pe care le-ati efectuat pana in momentul adresarii intrebarii
-rezultatele pe care le-ati primit in urma testelor/analizelor
-detalii despre alte pareri medicale
-o descriere detaliata a simptomelor pe care le aveti
-metodele de tratament pe care le-ati urmat pana in prezent

Ce se intampla dupa ce am adaugat o intrebare pe site?
Intrebarea dumneavoastra va aparea pe site-ul consultadoctorul.ro la sectiunea „Ultimele intrebari”.
Medicul consultadoctorul.ro va raspunde la intrebarea dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.
Veti primi o notificare pe e-mail, in momentul in care intrebarea dumneavostra a primit un raspuns din partea doctorului.

In cat timp voi primi un raspuns la intrebarea adresata medicului?
In functie de problema de sanatate cu care va confruntati si detaliile oferite, medicii nostrii va vor raspunde in cel mai scurt timp posibil.
Limita maxima de timp in care veti primi un raspuns este de 12h.

Cum aflu cand am primit un raspuns de la doctor?
Imediat ce medicul va raspunde intrebarii dumneavoastra veti primi un e-mail prin care veti fi anuntat ca ati primit un raspuns, alaturi de mesajul „Click aici pentru a vedea raspunsul”
Acest e-mail este un mesaj automat de notificare. Va rugam sa nu raspundeti la acest mesaj.

Cum pot vizualiza raspunsul medicului?
Raspunsul medicului la intrebarea dumneavoastra apare pe site.
Pentru a putea vizualiza raspunsul trebuie sa accesati butonul „Click aici pentru a vedea raspunsul” din e-mailul de notificare pe care l-ati primit anterior. Acesta va duce automat pe site, in pagina cu intrebarea dumneavoastra, unde puteti vizualiza raspunsul.
Daca nu reusiti sa vizualizati raspunsul, folositi butonul „Cauta ” pentru a cauta intrebarea dvs.
In cazul in care aveti probleme cu vizualizarea raspunsului va rugam sa ne contactati pe contact@consultadoctorul.ro

Ce fac daca medicul mi-a raspuns cu o intrebare?
Pentru a va putea sfatui cat mai corect, legat de problema de sanatate pe care o aveti, doctorul este nevoit sa puna uneori intrebari suplimentare. Acestea il ajuta sa afle detalii importante pe care dumneavoastra e posibil sa le fi omis cand ati publicat intrebarea.
Pentru a raspunde medicului trebuie sa accesati pagina cu intrebarea dumneavoastra unde puteti completa campul „Raspunde la aceasta intrebare”.
Pentru a aceesa pagina cu intrebarea dumneavoastra:
-o puteti cauta folosind butonul „Cauta in articole si intrebari”
-pueti accesa link-ul „Click aici pentru a vedea raspunsul” din e-mailul de notificare pe care l-ati primit de la consultadoctorul.ro

Ce fac daca doresc sa pun si alte intrebari/ sa adaug detalii suplimentare, legate de problema mea de sanatate?
Daca aveti si alte intrebari referitoare la problema dumneavoastra de sanatate sau la raspunsul primit din partea medicului puteti sa completati campul „Raspunde la aceasta intrebare” din pagina cu intrebarea dumneavoastra. Tot aici puteti sa oferiti doctorului informatii suplimentare cu privire la problema dumneavoastra medicala.
Pentru a aceesa pagina cu intrebarea dumneavoastra:
-o puteti cauta folosind butonul „Cauta in articole si intrebari”
-pueti accesa link-ul „Click aici pentru a vedea raspunsul” din e-mailul pe care l-ati primit de la consultadoctorul.ro

Ce fac daca raspunsul doctorului nu ma poate ajuta in rezolvarea problemei mele de sanatate?
Raspunsurile pe care le primiti pe site-ul consultadoctorul.ro sunt sub forma de sfaturi, recomandari sau opinii dar nu pot inlocui un consult medical la doctor sau un diagnostic.
Ele au rolul de a va ajuta sa intelegeti mai bine problemele de sanatate pe care le aveti dar nu pot fi considerate drept o vizita medicala. Aceste raspunsuri sunt strict educative si nu au rolul de a va ajuta in rezolvarea problemei dumneavoastra de sanatate. Numai un consult in pesoana la doctor va poate ajuta in remedierea si tratarea afectiunii de care suferiti.
Orice problema de sanate aveti trebuie sa faceti o vizita la medic pentru o consultatie reala!

Ce fac daca raspunsul doctorului consultadoctorul.ro este diferit fata de raspunsul doctorului de familie/specialist care m-a consultat?
In cazul in care raspunsul pe care l-ati primit pe consultadoctorul.ro nu corespunde cu cel pe care l-ati primit de la medicul dumneavoastra, va sfatuim sa urmati sfatul medicului care v-a consultat in persoana.
Raspunsul oferit de medicul consultadoctorul.ro are caracter orientativ si se face de baza detaliilor pe care le oferiti dumneavoatra. El nu poate fi egal cu raspunsul medicului care v-a consultat in persoana.
Intrucat raspunsurile oferite pe site au rolul de opinie si sfat medical ele nu pot fi considerate drept un consult medical. De aceea va sfatuim sa urmati intotdeauna sfatul medicului de familie/specialist care v-a consultat.

Cum aflu mai multe informatii despre afectiunea de care sufar?
Sectiunea „Boli si afectiuni” are rolul de a va informa cu privire la cele mai des intalnite boli si afectiuni ale omului modern. Aici veti gasi o descriere amanuntita a fiecarei afectiuni/boli in parte, inclusiv a cauzelor, simptomelor si metodelor de tratament.
Utilizati butonul „Cauta in articole si intrebari” pentru a accesa mai usor articolele si intrebarile pe tema dorita.

Ce fac daca am uitat/nu mai gasesc parola?
In site, la sectiunea „Autentificare” accesati butonul „Am uitat parola”. Trebuie sa introduceti adresa dumneavoastra de e-mail pentru ca apoi sa primiti un link pentru resetarea parolei.
Dupa ce va alegeti o noua parola va puteti autentifica din nou pe site.