Tuse continua copil 2 ani

d_gianina in 1 Feb 2015 16:13

Copilul meu are 2 ani si a racit acum doua saptamani. A facut un pic de febra, dar a cedat la nurofen si paracetamol. I-am mai facut aerosoli cu Acc si dexa cateva zile, apoi m-am oprit.Parea ca e pe trecute, cand de vreo 3 zile a inceput sa tuseasca aproape continuu incat doarme mai mult in brate in picioare si se trezeste foarte des din cauza tusei. E o tuse seaca si uneori tuse productiva. Nu a facut febra, nasul a inceput sa-i curga din nou si are ochii aposi, dar in afara tusei extrem de rele, are o stare bunicica. Doctorul l-a ascultat la plamani si a spus ca e bine, sa-i dau paracetamol. Aici totul se rezolva cu paracetamol, de aceea in primavara trecuta, de la o raceala banala am ajuns la convulsii si pneumonie in conditiile in care aveam contact cu doctorul la fiecare 2-3 zile timp de 2 luni.
Acum nu stiu ce sa fac. Sa-l las cu tusea asta sau sa-i administrz un antibiotic? Am in casa Eritromicina. Nu vreau sa-l tratez de capul meu, dar nu as mai vrea sa ajung la boli mai grave. Va multumesc!

2 răspunsuri

- 1 Feb 2015 22:50

Buna ziua,
Cel mai probabil este o noua infectie, care avand in vedere simptomele este posibil sa fie virala insa tratamentul trebuie sa fie recomandat de catre un doctor care sa consulte copilul. In principiu pentru a calma tusea puteti sa continuati cu aerosolii cu Dexametazona, iar daca tusea nu se amelioareaza atunci adresati-va medicului de familie sau pediatrului pentru a stabili un tratament corespunzator in functie de starea copilului.

- 1 Feb 2015 23:09

Va multumesc din suflet pentru raspuns!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde