Tratamentul ovarului micropolichistic cu Duphaston???

Lari-Bio in 24 Sep 2014 22:26 Categorie Boli genitale feminine

Buna seara,
Am 27 de ani si in urma unui consult ginecologic in care am facut si o ecografie transvag**ala, mi s-a descoperit ca ovarul stang are ecostructura micropolichistica(2,8/3 cm) - ovarul drept are ecostructura normala(2,7/1,8 cm).
Prin urmare am respectat recomandarea Dr ginecolog si am mers la Endocrinologie unde am facut urmatoarele analize (mentionez ca eram in a 19 zi a ciclului menstrual):
TSH- rezultat: 1,73; mUl/ml
FSH(ECLIA)-rezultat: 4,11;mUl/ml
LH(ECLIA)-rezultat 11,22;mUl/ml
Progesteron(ECLIA)-rezultat: 6,25mUl/ml
Prolactina(ECLIA)-rezultat: 279,4;mUl/ml
Testosteron(ECLIA)-REZULTAT: 0,244 ng/ml
Mentionez ca am probleme cu greutatea, cam de cand ma stiu...insa niciodata ca acum, am 87kg si o inaltine de 165cm (ultimele 15 kg le-am acumulat intr-un an si jumatate). Mi s-a recomandat sa mai slabesc, lucru pe care incerc sa il fac.
In urma discutiilor pe care le-am purtat cu Dnele Dr. ginecolog si endocrinolog, spunandu-le ca as dori sa raman insarcinata (am refuzat sa iau anticonceptionale, plus ca mi s-a spus de la endocrinologie ca datorita lor s-ar putea sa mai iau in greutate), mi s-a prescris de la endocrinologie sa iau Duphaston timp de 6 luni astfel: dintr-a 16 zi a CM timp de 10 zile in fiecare luna.
Va rog sa imi raspuneti daca se se poate la cateva nelamuriri pe care le am:
1) Exista riscuri daca iau acest medicament, avand in vedere ca este un hormon, exista posibilitatea sa mai iau in greutate din cauza lui, sau sa apara dereglari hormonale dupa ce nu il mai iau?
2)Daca il iau si aceste microchisturi dispar, exista riscul ca organismul meu sa se obisnuiasca cu acest medicament si apoi sa reapara probleme tocmai din cauza ca nu il mai iau?
3)Poate sa dea dependenta?
4)Daca apare o sarcina, trebuie sa renunt imediat la acest tratament?
5)Daca aceste microchisturi nu apuca sa dispara si raman insarcinata, chisturile pot sa afecteze sarcina?
6)Ce parere aveti despre tratamentul naturist cu Extract de Zmeur si ceaiuri din frunze de zmeur si Coacaz negru, sunt o alternativa a tratamentului in cazul ovarelor micropolichistice?
Va multumesc anticipat!

2 răspunsuri

- 25 Sep 2014 0:03

Buna seara,
Medicamentul Duphaston tine locul unui horman care in organismul Dvs. nu este intr-o cantitate suficient deci completeaza cantitatea de hormoni astfel incat sistemul hormonal sa functioneze corespunzator si sa se regleze ciclurle menstruale. In functie de dimensiunea si consistenta chisturilor acestea pot disparea de la sine in timp.
Nu determina dependenta.
Referitor la posibilitatea de a ramane insarcinata in timpul tratamentului cu Duphaston acest lucru trebuie sa il discutati cu medicul Dvs. ginecolog.
Chisturile ovariene daca nu sunt de dimensiuni mari nu influenteaza in niciun fel sarcina.
Puteti folosi preparate pe baza de plante pe baza de extract de zmeur, branca ursului, cretisoara insa efectul lor este lent, dupa minim 3 luni de tratament. Un alt preparat din plante este Female Hormone Blend.

- 25 Sep 2014 12:03

Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile acordate,
Va doresc o zi buna!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde