tinitus ,spasme in ureche?

Petronela in 29 Aug 2015 0:34 Categorie ORL

Buna Seara!in urma cu aproximativ 2 luni ,am inceput sa am o senzatie de disconfort in ureche,nu stiam sa il descriu ,am fost la dr orl care m-a consultat si mi-a facut o spalatura ,dupa aceasta am inceput sa percep senzatiile si mai puternic ,un vajait in ureche si un fel de spasme ca un fel de ,,bubuituri" ,am vizitat din nou dr-ul care mi-a pus diagnosticul de ,,acufene" si mi-a dat ceva medicament pe baza de ginko.
Am schimbat tratamentul -betaserc si un complex de b-uri + laser,dar problema persista si nu stiu ce sa mai fac.nu tinitusul este insuportabil ci spasmele din ureche,Mentionez ca am varsta de 23 ani,Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o indrumare ce investigatii sa mai fac sau tratament....,va multumesc anticipat!

2 răspunsuri

- 31 Aug 2015 16:40

Acufenele sunt frecvente , cam 10 /15 % din populatie sufera de ele.
E important daca acufenele sunt bilaterale , daca au aceiasi intensitate in amble urechi  ?
Tratamentul sunt ok .
Banuiesc ca la 23 ani tensiunea arteriala e normala ?
Cauza lor poate fi f. diverse :citeodata acufenele au substrat organic ,  vascular , neurologic  etc.
La virsta dv nu de putine ori nu stim exact care e cauza .
Din pacate si in cazul acufenelor stresul are contribuita lui la accentuarea simptomelor.
Va recomand sa continuati trat. si sa va intoarceti ulterior la ORL ptr. schimbarea trat. si eventual investigatii , daca evolutia e nefavorabila.
 

- 31 Aug 2015 17:33

va multumesc pt raspuns,da tensiunea e normala spre hipotensiune 90/60,factori de stres am avut si mai am din pacate daca spuneti ca si acesta poate fii o cauza ,am sa continui tratamentul sa vad ce se intampla ,ce evolutie o sa am ,m-am gandit sa incep sa iau si magneziu.e foarte depresiv si deranjant acest tinitus .va multumesc mult inca o data pentru raspunsul acordat !

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde