suplimente nutritive

vasilejoker in 16 Mar 2015 19:58 Categorie Hepapita

Buna seara!Ma numesc Vasile,am 24 ani si doaresc sa ma ajutati cu niste sfaturi.De ceva timp ma chinui sa-mi dezvolt masa musculara si m-am ferit tot timpul de suplimente nutritive,deoarece eu sufar de un virus hepatic B si marea majoritate a suplimentelor de pe piata contineau indulcitori si arome.Intr-un final am reusit sa gasesc un izolat proteic 95% fara indulcitori si arome(impact whey isolate-myprotein) si am de gand sa-l comand,dar nu inainte de a va cere sfatul.Intrebarea mea este urmatoarea:Am voie sa consum un astfel de supliment dat fiind faptul ca sufar de hepatita B?si daca da ...in ce cantitate?(cate grame proteina per kg corp).Tin sa precizez ca acest izolat proteic contine un procent de 2% carbohidrati....am vazut ca se pot cumpara pastile cu carbohidrati...am nevoie si de asa ceva?

3 răspunsuri

- 16 Mar 2015 21:51

Buna seara,
Ideal ar fi sa cresteti masa musculara intr-un mod sanatos prin aport de proteine din alimentatie si nu din suplimente. De obicei consumul de suplimente proteice suprasolicita mai mult rinichii si mai putin ficatul. Cantitatea de proteine poate varia intre 2 si maxim 4 g proteine/ kgc. Nu este necesar sa luati suplimente pe baza de carbohidrati.

- 16 Mar 2015 22:50

Multumesc mult pentru raspuns.Eventual pot lua liv 52 inainte sau dupa ce consum aceasta proteina?

- 17 Mar 2015 13:09

Cu placere! Da, puteti lua suplimente pentru protectie si sustinerea functiei hepatice (Liv52, Hepatoprotect, Silimarina, Hepaid, Essentiale Forte N)

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde