strabism la ambii ochi

fane in 18 Iun 2014 9:22 Categorie Oftalmologie

Buna ziua
Am o fetita de 6 ani si are strabism,la ambii ochi(nu egal)
Se poate corecta cu ochelari si exercitii su prin operatie?

2 răspunsuri

- 18 Iun 2014 9:51

Strabismul apare cel mai frecvent din cauza tulburarilor de vedere (hipermetropie, astigmatism, miopie), dar poate sa apara si in situatia in care exista boli ale fundului de ochi: retina, nerv optic (cum ar fi cicatrici, malformatii, atrofii optice, tumori). Cand deviaza (fug) ambii ochi, este mai putin grav decat daca fuge unul singur.
Orice copil, cu strabism, indiferent de varsta trebuie  SA FIE DUS LA MEDICUL OFTALMOLOG pentru un examen care sa puna in evidenta MOTIVUL aparitiei strabismului.
Trebuie sa consultati un oftalmolog pentru:
- examenul fundului de ochi
- masurarea dioptriilor
- corectia optica - recomandarea ochelarilor
- exercitii -  acestea sunt PERSONALIZATE atat in functie de comportamentul fiecarui copil (structura psihica si educativa)  cat si de gravitatea strabismului si a ambliopiei. 
- tratament chirurgical - numai pentru strabismele care au 20 de grade sau peste, nerezolvate de prin exercitii, dupa operatie obligatoriu se vor purta ochelari si vor fi urmate exercitiile pentru strabism
Dupa ce copilul va fi consultat de un medic oftalmolog cu experienta in STRABOLOGIE si va stabili cauza si gradul strabismului abia ulterior veti putea sti care sunt recomandarile ( ochelari, exercitii sau operatie). Insa ar fi trebuit sa nu fi neglijat aceasta problema si sa va fi adresat unui medic oftalmolog mai din timp.

- 18 Iun 2014 21:12

va multumesc
pentru raspuns.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde