Examen PET/CT

INA 96 in 9 Ian 2016 12:33 Categorie Cancer

Buna ziua!
Am facut un PET-CT pe 6 ianuarie 2016 ,iar concluzia a fost Adenopatie supra si subdiafragmatica metabolic activa.Rog stabilirea diagnosticului exact si la ce specialitate medicala trebuie sa incep tratamentul.
Atasez mai jos continutul examenului PET-CT:
Examenul PET/CT cu FDG confirma prezenta unui ganglion hipercaptant FDG (SUVmax=7,5) de 20/15 mm situat medial supraclavicular stanga. Laterocervical stanga se distinge alt ganglion similar captant FDG de 12 mm, dispus subangulomandibular. Discrete focare captante FDG de tip "brown fat" situate la limita cervico-mediastinala.

Fara adenopatii latero-cervicale sau supraclaviculare drepte.

Fara alte modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivel cranio-cerebral sau la nivelul gatului.

Plamani expansionati bilateral, fara leziuni focale. Fara colectii pleurale.

Fara modificari morfologice sau de activitate FDG la nivelul glandelor mamare.

Fara adenopatii mediastinale sau axilare semnificative dimensional sau metabolic active.

Complex adenopatic cu 7-8 componente hipercaptante FDG, de pana la 20 mm grupate in bursa omentala si retrocrural dreapta. Alti 4-5 ganglioni captanti FDg de 10-15 mm sunt situati etajat interaortico-cav si paraaortic stanga. Fara adenopatii pelvine sau inghinale.

Calcul caliceal superior renal drept de 8 mm neobstructiv. Fara alte modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivelul organelor parenchimatoase abdomino-pelvine sau la nivelul tubului digestiv. Fara lichid liber intraperitoneal.

Fara modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivelul scheletului. Fara modificari morfo-metabolice la nivelul membrelor inferioare.

Concluzie: Adenopatie supra si subdiafragmatica metabolic activa.

2 răspunsuri

- 9 Ian 2016 12:50

Buna ziua ,
Pet CT este o investigatie complexa, ea trebuie insa interpretata in contextul celorlate investigatii , a simptomatologiei , anamnezei si examenului clinic . Pana sa ajungeti sa faceti Pet CT banuiesc ca ati trecut pe la mai muti medici .
Numai in contextul de mai sus poate fi pus un diagnostic si recomandat un tratament .

- 9 Ian 2016 13:15

Am fost initial diagnosticata cu adenopatie ganglionara generalizata ,printr-un CT facut in Spitalul Craiova ,plecand de la un ganglion supraclavicular stang.
Mi s-au facut o serie de markeri tumorali ,din care pozitivi au iesit CYFRA si C 72-4.
Am rezultate pozitive la Virusul Epstein Barr, CMV si TOXOPLASMA ,toate IGG.
Am facut un consult la IOCN Cluj pentru o eventuala biopsie ,iar medicul mi-a explicat ca incizia supraclaviculara este una cu risc ,fiind aproape de carotida ,iar biopsia pe care initial eu insami am  cerut-o este o operatie mai riscanta decat mi se explicase in Craiova.
Hemoleucograma se prezinta in parametri normali .
Am apelat la PET CT pentru a avea un raspuns cu privire la un prezumtiv diagnostic de cancer pe care mi l-au pus medicii de la Spitalul Craiova ,dar pina in acest moment nu imi este clar diagnosticul de Adenopatie supra si subdiafragmatica metabolic activa.
Precizez ca nu am scazut in greutate ,am pofta de mancare ,dar si o stare de oboseala accentuata.
Nu stiu daca este relevant pentru situatia la care ma refer ,dar am o inflamatie  insotita de durere accentuata  a genunchiului stang ,si a primelor falange de la mana stanga.
Eventual ,va pot trimite in atasament  rezultatele de laborator si Biletul de externare din Spitalul Craiova.
 
 
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde