sfat

sofia35 in 23 Mar 2015 21:37 Categorie Viata sexuala

Buna ziua, Acum 40 de zile am avut contact se*ual, fara eja**lare, cu o persona care apoi, gandindu-ma mai bine, nu mi s-a parut chiar sigura. Nu stiu daca ce am observat puteau fi semne de sifilis dar pe mine la asta m-a dus gandul ulerior, desi pare putin absurd:4-5 bubite, acoperite cu scuame, la distanta una de alta , de aprox 3 mm, la o oarecare distanta de buza vindecate in mare parte care spunea ca le avea de o saptamana si cu care nu stiu in ce masura vulva a ajuns in contact in timpul se*ului oral. Si buzele pareau putin fisurate si inrosite dar fara rani deschise. Nu am observat vreo eruptie pe tot corpul pe palme sau pe talpi sau vreo alta rana in zona organelor genitale. Dupa sase zile eu am urmat un tratament cu Amoxiclav 1000 pentru un abces dentar timp de 7 zile de doua ori pe zi, iar dupa 35 de zile de la acel contact am luat din nou 7 zile de amoxiclav 1000 pentru ca am suferit o rezectie. Nu am semne sau simptome de boala. Poate fi considerat tratamentul acesta unul preventiv? In lipsa vreunui simptom pot transmite boala cuiva si in ce fel,prin sarut de exemplu? In cat timp s-ar pozitiva vdrl-ul de exemplu? Daca nu am nici un simptom sau daca nu apare niciunul ma pot considera infectata?.Va multumesc!

1 răspuns

- 23 Mar 2015 22:13

Buna ziua,
Leziunea descrisa este sugestiva pentru un herpes labial si nu pentru un sancru sifilitic. De obicei la nivelul buzelor herpesul este determinat de virusul herpes simplex tip 1, in timp ce la nivel genital se intalneste infectia cu virusul herpes simplex 2. De cele mai multe ori fiecare isi respecta teritoriul si cel de la nivel labial (buze) nu se ia la nivel genital (vulva sau penis).
Tratamentul cu antibiotic nu este eficient in infectiile virale, iar cu acest virus in mod sigur organismul Dvs. s-a intalnit deja inca din copilarie deoarece este o infectie frecvent intalnit si aproape banala as putea zice.
Pentru a se putea pune problema de sifilis ar fi trebuit sa aveti o ulceratie (buze, vulva) care sa persiste 2-6 saptamani, nedureroasa si care ulterior sa se vindece spontan.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde