senzatia de nod in gat

ioana1788 in 2 Mar 2015 16:15 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua
de vreo saptamana simt o senzatie ciudata de nod in gat care dispare doar in timpul mesei si cand dorm.la indrumarea medicului iau tratament cu oprazium,arsurile de pe piept mi au disparut pt ca aveam si arsuri si imi venea acru in gura.va rog sa ma ajutati ce as putea sa fac pentru senzatia din gat .tin sa mentionez ca mi am schimbat si regimul alimentar,dar nodul din gat nu imi dispare e sacaitor si imi da o senzatie de apasare si la respiratie.in cat timp sa treaca acesta senzatie?
despre ce este vorba?
Multumesc

1 răspuns

- 2 Mar 2015 21:54

Buna ziua,
Simptomele pe care le prezentati sunt sugestive pentru boala de reflux gastroesofagian. Ar fi indicat sa consultati un medic gastroenterolog pentru a stabili stadiul afectiunii si daca este cazul de investigatii suplimentare (endoscopie). Trebuie urmat tratamentul o perioada mai lunga de timp (4-6 saptamani) si eventual asociat un medicament care sa grabeasca evacuarea gastrica (prokinetic - Motilium) pana sa dipara complet simptomele.
Daca dupa ce refluxul este tratat corespunzator senzatia de nod in gat persista atunci ar fi indicat sa investigati si functie tiroidiana.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde