Secretie vag**ala

Raluca in 18 Iun 2014 17:52 Categorie Boli genitale feminine

Buna ziua!
Mi-am inceput viata se*uala acum 2 saptamani, nu ne-am protejat, insa menstruatia mi-a venit la o saptamana dupa. De cateva zile am o secretie vag**ala abundenta, fara miros, alb-galbuie, care ma ingrijoreaza. Tin sa precizez ca inainte de dezvirginare nu o aveam. Poate fi vorba de o boala, necesita un control medical? Din cate am auzit, se pot pune semne de intrebare doar daca aceasta are un miros neplacut sau o culoare urata, insa la mine nu e cazul. Este doar deranjanta si vreau sa stiu cum pot sa scap de ea.
Va multumesc!

1 răspuns

- 18 Iun 2014 18:58

      O secretie vaginala normala este incolora, nu trebuie sa fie abundenta, cu o consistenta precum a albusului de ou si inodora (fara miros). Orice modificare survine in ceea ce priveste cantitatea (creste), consistenta (devine apoasa sau branzoasa), culoarea (devine gri, verzuie, galbena), mirosul (devine neplacut) trebuie sa fie investigata de catre medicul ginecolog. Daca aspectul secretiei este alb branzos atunci este posibil sa fie o infectie cu Candida Albicans.
       Avand in vedere faptul ca ti-ai inceput viata sexuala este un motiv in plus sa te adresezi medicului ginecolog pentru un control de rutina si daca ai varsta mai mare de 18 ani sa faci primul test Babes Papanicolau.
       Iti recomand sa faci si un test de sarcina pentru ca se poate sa ai menstruatie chiar si dupa ce ai ramas insarcinata.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde