Sarcina

Kokolinooo in 11 Iun 2014 11:40 Categorie Viata sexuala

Buna ziua!Acum o luna am avut ultima menstruatie(25aprilie), mentionez ca aceasta este neregulata..dupa terminarea acesteia am avut o relatie se*uala cu prietenul meu aceasta fiind pentru prima data neprotejata...normal menstruatia trebuia sa apara, am facut 2teste de sarcina diferenta de o saptamana ambele fiind negative! Ma ingrijoreaza intarzierea menstruatiei.. ce ar putea fi, o sarcina? Multumesc!

3 răspunsuri

- 11 Iun 2014 11:54

In principiu un test de sarcina daca este efectuat corect se pozitiveaza dupa cel putin 7-10 zile de la contactul sexual. Cantitatea de hormoni care se secreta in timul sarcinii creste cu timpul, deci daca testul este facut imediat dupa intarzierea ciclului menstrual, este mai greu de detectat. Insa daca se asteapta o saptamana de la intarziere a ciclului (sau acele 7-10 zile dupa contactul sexual) inainte de test, acesta va fi mai sigur. In plus, folosirea primei urine de dimineata poate creste acuratetea testului;
Cel mai probabil, daca macar unul din teste a fost efectuat recent, atunci nu cred ca este cazul de o sarcina. Va recomand totusi sa va adresati unui medic endocrinolog in vederea unui consult si investigatii de specialitate pentru a stabili cauza menstruatiilor neregulate.

- 11 Iun 2014 18:28

Ultimul test de sarcina a fost facut acum o saptamana,.mentionez ca a fost facut corespunzător cu prima urina! Daca nu este o sarcina, ce ar putea fi? De ce imi intarzie menstruatia?

- 11 Iun 2014 22:01

Sunt mai multe cauze care pot duce la un ciclu menstrual neregular si chiar la amenoree:
- factori genetici – se pare ca exista o influenta genetica in ceea ce priveste o serie de tulburari menstruale;
- chisturi ovariene – pot duce la tulburari hormonale;
- ovarele polichistice – o afectiune ce trebuie precoce diagnosticata si tratata astfel incat sa se conserve functia ovarelor;
- unele alergii, in special medicamentoase, pot intarzia ciclul menstrual;
- infectiile puternice, acute sau cronice pot tulbura temporar ciclul menstrual;
- stresul puternic sau efortul fizic intens de asemenea poate tulbura temporar ciclul menstrual;
- greutatea corporala scazuta, slabirea rapida sau anorexia pot provoca de asemenea tulburari hormonale care se pot manifesta si prin ciclu menstrual neregulat;
- anticonceptionalele utilizate fara prescriptia medicului;
- tulburarile tiroidiene pot influenta balanta hormonilor sexuali;
- fibrom uterin;
- endometrioza;
- cancer genital;
- afectari ale glandei hipofize, care influenteaza indirect secretia hormonilor sexuali feminini;
- infectii genitale;
- tulburarile hormonilor sexuali (estrogeni, progesteron, excesul de testosteron etc.)
Cum am mai spus si mai sus trebuie sa va adresati unui medic endocrinolog care in urma unui consult si a unor analize a hormonilor va stabili care este cauza menstruatiilor neregulate si a intarzierii ciclului menstrual.
Intr-o astfel de situatie medicul ginecolog lucreaza in echipa cu cel endocrinolog si va trebui sa mergeti si la un control ginecologic.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde