sangerari inaintea menstruatiei

bea in 9 Feb 2015 10:47 Categorie Ciclu menstrual

Buna ziua. De un an ma confrunt cu sangerari inainte cu 5-6 zile de ciclul menstrual. Am facut ecografie transvag**ala care a iesit bine,testul papa nicolau bun, secretie vag**ala buna. Am fost pe la vreo 10 medici ginecologi si nici unul nu a reusit sa-mi puna un diagnostic. Aceste sangerari au inceput sa se amplifice.Nu am nici un simptom decat aceste sangerari inaintea ciclului menstrual dupa care urmeaza menstruatia normala cantitativ si ca numar de zile.In decembrie am avut de doua ori menstruatie pe 1 si 27 cate 5 zile si in cantitate normala.In ianuarie o data pe 23 care a tinut tot 5 zile si cantitate normala. Am facut si un control la endocrinologie unde diagnosticul a fost de tiroida autoimuna si tratament cu eutyrox.Dar de la endocrinologie mi s-a spus ca nu de acolo provin aceste sangerari si sa fac investigatii tot la ginecologie.Ce pot face si unde sa mai merg ca nu stiu ce as mai putea face daca ginecologii dau din umeri si investigatiile au fost bune.

5 răspunsuri

- 9 Feb 2015 14:24

Buna ziua,
De cat timp urmati tratamentul cu Euthyrox?
Utilizati anticonceptionale?
 

- 9 Feb 2015 15:49

De 4 luni folosesc eutyroxul ,anticonceptionale nu utilizez, dar problema exista de 1 an dinainte de a incepe tratamentul cu eutirox

- 9 Feb 2015 21:09

Conform celor descrise de Dvs. va confruntati cu o hemoragie uterina disfunctionala. Acest diagnostic se pune după excluderea altor afectiuni precum: boli ale organelor reproductive (de exemplu sindromul ovarelor polichistice), inflamaţii, tulburări de coagulare, dezchilibre ale functiei tiroidiene, sarcina, complicaţii ale sarcinii şi utilizarea contraceptivelor sau anumitor medicamente. Sangerarea reflecta un dezechilibru intre functia ovulatorie normala si in concentratia de estrogeni si progesteron a organismului. Hipotiroidismul se numara printre afectiunile care pot determina aparitia acestor sangerari, insa trebuie efectuate mai multe dozari hormonale pentru a stabili exact cauza (estrogen, progesteron, FSH, LH, prolactina). Daca nu ati realizat aceste investigatii, iar functia tiroidiana este echilibrata in momentul de fata atunci ar fi indicat sa consultati din nou medicul endocrinolog pentru mai multe investigatii.

- 10 Feb 2015 3:39

 Analizele de glanda efectuate sunt: fibrinogen:303 mg/dl, FT4 - 0,81ng/dl, TSH- 2,78 uU/ml,ATPO - 303.Ar mai trebui si alte analize? 

- 11 Feb 2015 21:00

Valoarea ATPO este crescuta si poate fi sugestiva pentru o tiroidita acuta. Ar mai trebui efectuate urmatoarele investigatii: determinari ale altor anticorpi tiroidieni (anti-tiroglobulina, anticorpi anti-receptor TSH).

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde