Chist la ochi

aniela in 15 Oct 2015 0:30 Categorie Oftalmologie

Buna seara,baiatului meu,de 15 ani,i a aparut un ulcior in iulie,sa vindecat relativ repede,dar i a ramas un ,,chist,,de marimea unui bob de orez pe pleoapa inferioara...am fost la oftamologie si ni i sa recomandat operatia.tin sa precizez ca nu l deranjeaza deloc si ii este foarte teama de operatie,cand a auzit a facut atac de panica..chiar nu mai exista alta alternativa?a multumesc

2 răspunsuri

- 15 Oct 2015 8:21

Buna dimineata , 
Cand e vorba de operatie pe ochi cred ca oricare din noi poate sa faca un atac de panica .
Nu cred ca e o reactie anormala , ci poate una exagerata . 
Poate daca va veti intoarce la medicul oftalmolog care a recomandat interventia si ii veti relata cele intimplate , o sa gaseasca timp sa va explice de ce a facut recomandarea : avantajele , riscuri daca face sau daca nu face interventia . 
Alternativa ar fi o a doua opinie in care sa - i explicati medicului oftalmolog intreaga poveste . 
Alegerea avind in vedere varsta copilului si reactia lui ar fi bine sa fie facuta de comun acord , eu personal ( sunt subiectiv aici ) daca as avea un copil de 15 ani cu aceasta reactie ( este minor si legal raspunderea revine parintilor  ) l -as lasa pe el sa decida , insa sa imi explice de ce a luat aceasta hotarire cu argumente pertinenete . Oricare ar fi ea . Dupa aceea as avea o discutie si daca opiniile sunt divergente as intreba specialistul ce sa intimpla daca se amana decizia ? 

- 15 Oct 2015 18:45

va multumesc,ideea e ca se vede doar daca te uiti foarte atent si am decis impreuna sa o amanam...

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde