Salazioane repetate

Ana-MariaStan in 18 Ian 2015 13:00 Categorie Oftalmologie

Buna ziua!

Am o problema cu ochii de ceva timp, aprox. de 4 ani. La o anumita perioada de timp imi tot apar salazioane, uneori la cateva luni, alteori o data sau de doua ori pe an... Am mers de fiecare data la medic, uneori chiar a doua sau a treia zi de la aparitie. Am luat Tobradex, Vigamox, data trecuta, prin luna octombrie 2014 am facut iar si medicul mi-a recomandat Floxal unguent. Ideea este ca imi apar foarte repede si nu am simptome inainte. Spre exemplu am fost o zi la munca [fac curatenie] si cand am ajuns eram ok, iar peste 2 ore era pleoapa de sus rosie si umflata, iar peste alte cateva ore nu mai aveam nimic. Ieri nu am avut nimic la ochi, m-am demachiat seara normal, iar astazi de dimineata m-am trezit cu pleoapa de sus umflata si am incercat sa ma uit dedesubt si am deja o punga de puroi, din ce am reusit eu sa vad. Mi-am administrat Floxal, ca poate daca incep tratamentul mai repede trece mai repede. Medicul meu oftalmolog mi-a spus ca imi apar din cauza ca am imunitatea scazuta si tocmai de aceea, cand am avut data trecuta probleme mi-am luat pastile pt imunitate, pe baza de ingrediente naturale si mi-a trecut chiar foarte repede...
Ce vreau eu de fapt sa va intreb este de ce imi apar de fapt? Stiu ca e posibil sa apara din cauza alergiilor, insa nu stiu daca am si la ce... Sincer la medicul oftalmolog nu as mai merge, stiu ca e indicat, dar am tot mers si mare lucru nu mi-a facut. Aveti vreun sfat pentru mine? Va multumesc anticipat!

O zi buna!

1 răspuns

- 18 Ian 2015 18:36

Buna ziua,
Avand in vedere ca va confruntati cu infectii repetate la nivelul ochilui (chalazion) va recomand urmatorul tratament pe baza unui colir cu Oxacilina 2% si unul cu Sinerdol 2% dupa urmatoarea reteta:
Rp/ Oxacilina 0,40g           Rp/ Sinerdol 0,40g
Dexamethasona f 1/2             Dexamethasona f 1/2
Apa distilata 15 ml                  Apa distilata 15 ml
____________________________________
x5-6 ori/zi                                 x 5-6 ori / zi
Aceste coliruri se prepara in farmacie si sunt recomandate de catre Dr. Moinica Pop avand o eficacitate in marea majoritate a cazurilor. Tratamentul cu picaturi se urmeaza 10 pana la 14 zile. Intr-adevar aceste infectii apar din cauza unei imunitati a organismului de aceea ar fi indicat sa urmati urmatoarea schema pentru a va intari imunitate:
ADULTI, pe gura: – Vitamina A 2 capsule/saptamana (Una luni, una joi)
– Vitamina C de 1g (efervescenta) 1/zi timp de 10 zile.
– DECARIS (150 mg) 1 tableta la 7 zile, 2 tablete in total (pentru scopul sau imunostimulator, nu pentru cel antihelmintic)
Pentru a stimularea imunitatii mai puteti folosi preparatul Isoprinosine timp de 3 luni.
Daca nu se retrage sub nici o forma in cateva luni atunci este necesara interventia chirurgicala.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde