Sa fie sarcina extrauterina? Ciclu foarte neregulat

Lorena Maria in 9 Oct 2014 22:50 Categorie Sarcina

Am un ciclu foarte neregulat iar prin 11 Septembrie am intretinut relatii se*uale neprotejate. Data trecuta menstruatia imi venise pe 1 Septembrie,iar in aceasta luna mi-a venit pe data de 6. Nu am avut greturi sau alte stari ci doar simple stari datorate fazei de PMS. Faza e urmatoarea: pe 6 Octombrie seara mi-a venit menstruatia in cantitati relativ okay ( nu foarte tare,nu foarte incet cu mucus,usoare crampe,dureri de sani,spate,stare de nervozitate ridicata). Dupa 6 Octombrie,mi-a venit mai incet menstruatia,pe 7 ce mi-a venit mai tare putin,ieri mi-a venit putintel ,iar astazi la fel. Nu stiu ce sa cred acum..Sangele este destul de inchis,ca si gemul de prune( sanii nu ma mai dor,iar starea mea este destul de buna). Aseara am simtit ca niste batai mici de inima la vezica. Oare despre ce sa fie vorba? Imi puteti da un raspuns cat de cat clar? Tind sa precizez faptul ca am mai avut perioade in care menstruatia imi venea chiar si doua zile doar. Am 18 ani iar viata se*uala mi-am inceputo la 16. Multumesc anticipat.

5 răspunsuri

- 10 Oct 2014 9:38

Buna ziua,
Daca ar fi fost cazul de o sarcina extrauterina atunci hemoragia (sange rosu) ar fi fost destul de importanta si ai fi ajuns la spital din acest motiv. Cel mai probabil a fost o menstruatie numai ca in organism exista un dezechilibru hormonal si din acest motiv cantitatea de sange pierduta este destul de redusa si durata menstruatiei la fel.
Ar fi indicat avand in vedere contactul sexual neprotejat sa efectuezi totusi un test de sarcina pentru a exclude o sarcina nedorita si ulterior sa te adresezi unui medic endocrinolog pentru un consult si dozari hormonale.

- 11 Oct 2014 10:51

Mi-au trecut acele dureri de sani,mi-au aparut din nou cosuri si starea mea este destul de pozitiva. Un lucru v-as mai intreba. Exista posibilitatea unei menstruatii si a unei sarcini nedorite in acelasi timp?
Imi este teama sa iau anticonceptionale pentru reglarea menstruatiei. Exista si varianta infertilitati din cauza menstruatiei neregulate? 

- 11 Oct 2014 11:11

Se poate sa apara o menstruatie in prima luna dupa ce ramai insarcinata.
Dezechilibrele hormonale pot fi o cauza de infertilitate.

- 15 Oct 2014 20:22

Mi-am facut un test de sarcina alaltaieri si mi-a iesit negativ.
Am scufundat cu totul ,,paiul'' acela,in urina.
Am procedat bine,dat fiind faptul ca pe ambalaj scrie: scufundati-l pana la liniuta marcata cu ,,maxim''? Iar eu bineinteles ca l-am bagat tot paiul timp de 5-6 secunde in urina.
Scuzati-ma daca vi se pare banala intrebarea,dar este prima data cand mi se-ntampla asta,si cam vreau sa stiu ce si cum.
Va multumesc anticipat.

- 16 Oct 2014 10:17

Buna ziua,
In principiu daca ati fi fost insarcinata testul ar fi iesit pozitiv chiar si in conditiile in care l-ati scufundat complet.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde