RMN si EEG interpretare

mellanie in 25 Noi 2014 16:12 Categorie Neurologie

Buna ziua,
Am efectuat un RMN si un EEG pe fondul unei raceli puternice, cu ferba mare din cauza careia am facut o convulsie. Mentionez ca am 21 ani.
In urma RMN primit urmatorul rezultat:

RMN CRANIU NATIV, FARA SUBSTANTA DE CONTRAST, SECVENTE UTILIZATE (SAG T2, AX T2, PD, COR oblic T2, FLAIR, AX, IR)
- substanta cerebrala infra si supratentoriala fara anomalii de semnal in favoarea unor leziuni focale infra si supratentoriale, intra si extranevraxiale;
-regiuni hipocambice simetrice, fara anomalii de semnal in favoarea sclerozei meziale sau atrofiei hipocampice;
-fara dilatare de coarne temporale ventriculare;
-fara anomalii vasculare vizibile, inclusiv MAV;
-chiste mucoide maxilare bilateral, de talie cm;
-GLIOZA milimetrica in hipersemnal T2 periventricular stanga de 2 mm;
-fara edem focal, fara efect de mase vizibile;

EEG -CONCLUZII:
Traseu EEG cu index moderat crescut de grafoelemente de tip iritativ, cu incidenta mai mare in derivatiile parieto-occipitale, bilateral. Ritm alfa dominant, reactiv la deschiderea ochilor si hipoventilatie. Rare varfuri in derivatiile parieto-occipitale, bilateral, simetrice, sincrone.

As dori, va rog mult, sa-mi spuneti ce este aceea glioza milimetrica, daca e ceva grav, si ce reprezinta acel traseu de fond alfa dominant de tip iritativ??
Si ce sunt acele chiste mucoide maxilare?
Aceea glioza are legatura cu o cicatrice pe care o dobandit-o in urma unui traumatism cranian minor, de la varsta de 3 ani?
Va multumesc si v-as fi recunoscatoare pt un raspuns.

3 răspunsuri

- 25 Noi 2014 20:29

Buna ziua,
Investigatiile RMN si EEG intotdeauna se interpreteaza in functie de simptomele pe care le prezinta pacientul si de examenul clinic. De aceea la intrebarile Dvs. ar fi indicat sa va raspunda medicul care v-a consultat.
Glioza se intalneste in procese cronice inflamatorii, distrofice, necrotice si multe alte afectiuni ale tesutului cerebral. Glioza reprezinta un stadiul al formarii cicatricei cerebrale si este posibil sa fie in legatura cu respectivul traumatism cerebral. 
Ritmul alfa constituie expresia activitatii electrice de fond a creierului la un subiect normal aflat in stare de veghe si de repaus psihosenzorial.
Chisturile mucoide sunt niste tumori benigne care sunt frecvent intalnite la nivelul sinusurilor.

- 25 Noi 2014 21:21

O sa ajung la medic, dar eram curioasa sa aflu cate ceva inainte. Dupa parerea dvoastra exista vreun motiv de ingrijorare in ceea ce priveste glioza aceea de 2 mm ? EEG-ul sa inteleg ca este in regula?
Multumesc pt raspuns

- 26 Noi 2014 15:06

O sa ajung la medic, dar eram curioasa sa aflu cate ceva inainte. Dupa parerea dvoastra exista vreun motiv de ingrijorare in ceea ce priveste glioza aceea de 2 mm ? EEG-ul sa inteleg ca este in regula?
Multumesc pt raspuns!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde