RM coloana lombara

Cristi Balcangiu in 9 Feb 2015 19:09

Buna seara, mama mea are probleme cu coloana lombara! A facut un RMN si i-au spus urmatoarele;
Concluzii: Moderat debord discal L4-L5 cu lateralizare asimetrica, realizand confict disco-radicular intraforminal cu emergenta L4 de partea stanga.
Edem al maduvei osoase pe ambii versanti ( sacrat si iliac) al articulatiei sacroiliace stangi!

ce stiti despre aceasta problema? cat este de grava? ce se poate face? va multumesc anticipat, astept raspunsul dumneavoastra!

4 răspunsuri

- 9 Feb 2015 21:54

Buna seara,
Intodeauna orice investigatie efectuata se interpreteaza in contextul clinic (semne si simptome) si vine ca o confirmare a unei suspiciuni de diagnostic. Debordul discal semnifica prezenta unei hernii de disc la nivel L4-L5. Hernia de disc determina comprimarea radacinilor nervoase de la acest nivel  ceea ce produce durere. Ar fi indicat sa urmeze fiziokinetoterapie si masaj, sa evite ridicarea de greutati, miscarile bruste ale coloanei lombare si sa foloseasca antiinflamatoare (Ketonal, Arcoxia, Vimovo) atunci cand apare durerea. Conform descrierii, nu este cazul unei interventii chirurgicale insa puteti consulta un medic neurochirurg pentru a avea aceasta certitudine.

- 9 Feb 2015 22:04

Stimata doamna Diana, doresc sa mai stiu un raspuns! Aceasta problema pe care o are mama? Are legatura cu cancerul? Ar putea fii o aparitie?

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde