risc infectie?

vivi in 7 Apr 2015 15:53 Categorie Boli infectioase

Buna ziua,

M-am atins cu mana de mana altei persoane, a fost un contact de 1 secunda, doarte superficial, insa am la maini, din cauza sapunului, o dermatita, ca o iritatie care a fost rosie, am avut pielea crapata, iar acum se simte aspru, pielea s-a cicatrizat, nu am avut sangerari, doar ca atunci cand ma dadeam cu crema ma ustura putin.
Momentan am doar cateva crapaturi foarte fine, cat firul de ata din loc in loc, care nu sangereaza sunt cicatrizate, insa ma mai ustura putin cand mai dau cu crema.
Daca m-am atins cu zona aceasta de pielea altei persoane, pot contacta hepatita B, C si HIV? Ma gandesc ca poate ealalta persoana o fi avut vreo rana ceva...nu am de unde stii.
In cazul in care eu aveam pielea cum v-am explicat mai sus as putea contacta ceva? Este vreun risc minim de a lua vreun virus? Am inteles ca bolile acestea se pot contacta chiar daca nu exista sange proaspat.
Multumesc

1 răspuns

- 7 Apr 2015 23:59

Buna ziua,
Aceste boli infectioase se transmit prin transfuzii de sange sau prin contact sexual protejat NU prin contactul cu pielea indiferent daca este sau nu prezenta o eczema, zgarietura, crapaturi s.a.m.d

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde