risc de infectare la manichiura? hiv, hepatita B, hepatita C

vivian in 3 Noi 2014 16:23 Categorie Boli infectioase

Buna ziua,

Se poate lua hiv, hepatita B si C daca am mers la manichiura pedichiura si dupa ce mi-a tras o pielita mi-a dat sangele, iar ulterior spre final, a pus dintr-un recipient cu o pipeta un ulei pentru a-mi face masaj?
A atins varful pipetei de locul unde aveam acea sangerare, daca a mai atins si la alte persoane cu acea pipeta locuri care sangerasera ca la mine, as putea contacta vreun virus cu transmitere?
Mentionez ca ustensilele le sterilizeaza la 180 grade.
Multumesc

2 răspunsuri

- 3 Noi 2014 19:13

Buna ziua,
Daca ustensilele au fost sterilizate corespunzator la 180 de grade atunci nu exista riscul de a va infecta. Riscul de a va infecta prin atingerea cu pipeta respectiva este destul de redus, iar aceste infectii nu se transmit chiar atat de usor.
Ar fi indicat sa va achizitionati o trusa de manichiura iar de fiecare data cand mergeti la salon manichiurista sa foloseasca numai trusa Dvs care a fost sterilizata inainte de folosire.

- 26 Ian 2015 18:25

Ustensilele au fost sterilizate corespunzator.
Ati spus ca atingerea cu pipeta prezinta un risc destul de redus, sa inteleg ca totusi exista un risc de infectie cu hiv, heb b sau c pt ca ati spus ca este "destul de redus"?
 
Multumesc

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde