risc de contaminare?

zambi in 22 Dec 2014 0:33 Categorie Boli infectioase

Buna ziua,

In urma cu 2 luni, cineva m-a ajutat la niste treburi casnice in niste locuri mai dificil de facut curat doar singura.
Ulterior am observat ca acea persoana avea o mica rana de la o pielita smula de la un deget de la picior si am gasit pe un scaun o picatura mica de sange.
Am curatat dupa.
Am facut curat peste tot dupa aceea, doar ca nu am mai sters dupa pat , unde trecuse ea. Mentionez ca a mers desculta.
ieri am facut curatenie generala si am facut si dupa pat curat, insa am calcat prin locul unde a pus ea picioarele acum 2 luni si dupa am mers prin toata casa.
vreau sa stiu daca exista vreun risc sa se fi contaminat casa cu ceva din acest incident, ma refer la virusi hepatici si hiv.
multumesc,

4 răspunsuri

- 22 Dec 2014 1:13

Ca sa se inteleaga, am calcat in zona de dupa pat, inainte de a face curatenie, iar timp de 2 luni nu am facut curatenie acolo, dupa ce acea femeie a mers desculta si prin locul acela. 
 

- 22 Dec 2014 8:13

Buna ziua,
Aceste boli infectioase nu se transmit prin contactul pielii cu o picatura de sange. Se transmit prin sange (transfuzii) si contact sexual. In plus virusul hepatic B sau C si virusul HIV nu rezista in mediul extern perioade atat de lungi astfel incat sa se contamineze casa. Iar cel mai important lucru este ca persoana respectiva in primul rand trebuie sa aiba aceste boli pentru ca mai apoi sa le poata transmite.

- 22 Dec 2014 10:48

Deci daca eu am calcat prin locul pe unde a stat ea cu piciorul gol care avea acea rana, la 2 luni diferenta si pe urma am mers prin casa, am mai pus diverse obiecte jos pe urma mana pe ele, la gura (pe corp la mana am o zgarietura de exemplu) , nu exista niciun risc de contaminare sau sa fi dus de pe talpa papucului peste tot vreun virus de acel gen? 
Multumesc si sarbatori fericite! 

- 22 Dec 2014 16:15

Nu exista nici un risc de a contacta aceste boli sau de a contamina casa, obiectele in situatia descrisa de Dvs.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde