Ridicarea si mutarea persoanei

GeluEugen in 24 Feb 2015 21:36 Categorie Ortopedie

Buna ,
Am o problema , am un bunic care are varsta de 85 de ani si aproximativ 2m si 120 kg care acum 10 ani a suferit de o semipareza.
Acum cateva zile a cazut pe scari si desi nu se vede nici o lovitura si nu acuza nici o durere ii este greu sa se deplaseze.
Pana acum se misca destul de bine pt. varsta lui , dar de cateva zile face catva pasi dupa care se lasa jos intrand intr-o stare de panica .
Iar la greutatea lui mie si bunicei mele ne este cam greu sa il transportam , avem o problema deoarece in pempers nu vrea sa isi faca nevoile iar pana la baie evem de parcurs un drum destul de lung plus ca de multe ori vrea sa mai iasa la aer afara acum ca a dat caldura.
Stiu ca exista metode de a cara pe cineva fara sa iti „rupi oasele” care loe-am invatat la cursuri de prim ajutor dear nu mi le mai amintesc. Iar pe internet nu gasesc ceva care ar putea sa ma ajute .

1 răspuns

- 24 Feb 2015 23:46

Buna ziua,
In primul rand in urma oricarui traumatism pacientul trebuie sa fie examinat de catre un medic si trebuie efectuate investigatii suplimentare. Exista posibilitatea ca in urma acelei cazaturi sa se fi produs un traumatism la nivelul coloanei vertebrale sau o fractura care cu timpul sa determine printr-o miscare gresita o paralizie a membrelor inferioare. Faptul ca dupa cativa pasi se produce o cadere pe care bunicul intra in panica pentru ca nu poate sa mai controleze miscarea picioarelor este sugestiva pentru o posibila leziune mai grava. Apoi cel mai simplu ar fi sa foloseasca un cadru sau sa il transportati cu ajutorul unui carucior deoarece este destul de corpolent si chiar 2 barbati puternici ar putea avea probleme sa il sustina.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde