Respirație grea

Petruts in 5 Dec 2022 20:32 Categorie Boli ale sistemului respirator

Buna seara!
De ceva timp mă confrunt cu niste simptome foarte neplăcute. Mai exact, am tot timpul senzația că trebuie sa trag aer adânc în piept după care casc excesiv. Lucrul acesta se întâmplă doar in timpului zilei, noaptea nu am nicio problemă.
Când am aceste stări, parca simt că și nasul este înfundat însă daca respir pe nas dar și pe gura, senzația este aceeași. Mă gândesc că dacă problema ar fi de la nas, respirând pe gura aceasta senzație ar trebuie sa dispară.
Aceste simptome nu le am zilnic, in unele zile sunt mai intense, in altele mai frecvente, in alte zile aproape deloc.
Am făcut anul trecut o serie de controale, la inima rezultatele ok, plămânii sunt bine , am făcut analize de sânge dar și spirometrie, totul în parametri. Medicul mi a zis da ar fi totul pe fond psihic insa eu nu mă simt ok.
Am făcut și un consult ORL prin 2019 și am fost diagnosticat cu deviație și hipertrofie Cornet nazal însă atunci când am fost la ORL ist , am mers pt alte simptome, nicidecum pt cele legate de respirație greoaie. Cum precizam și mai devreme, mă gândesc că dacă nasul ar fi problema, as putea respira pe gura dar acest lucru nu se întâmplă.
Tin sa precizez că am istoric de atacuri de panica și stări de anxietate, însă senzația că nu pot trage aer suficient apare și când nu sunt anxios..parca câteodată am și senzația de amețeală, pulsul îmi scade in jur de 60 și simt uneori și furnicături in braț.
Orice recomandare/ îndrumare mi ar fi de folos.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde