radiografie bebe 6 luni

Andreea Raboj in 20 Apr 2015 10:48 Categorie Sanatatea copilului

Buna ziua,

Ideea este ca noua ni s-a recomandat radiografie nu ecografie si nu as vrea sa-i fac radiografie la varsta asta. Dl. doctor a spus ca dupa varsta de 6 luni nu se mai fac ecografii pentru ca nu mai sunt relevante...Intrebarea este daca trebuie sa-i fac radiografie sau sunt relevante si ecografiile? In Pitesti nu fac ecografii dupa varsta de 4,5 luni...
Multumesc

Dr. Diana Enachescu - 20 Apr 2015 8:49
Buna ziua,
Chiar daca ultimul examen ecografic a evindentiat faptul ca articulatiile de la nivelul soldului sunt normale tot trebuie sa efectuati o noua ecografie de control pentru a confirma ca intr-adevar displazia de sold s-a vindecat.

Buna seara,

La varsta de 1 luna am facut ecografia de sold fetitei si la soldul stang a avut unchiul Alfa de 57. Ni s-a recomandat sa-i dam 2 perechi de pamers si sa refacem ecografia dupa 2-3 luni. La varsta de 4,5 luni am refacut ecografia si rezultatele au fost urmatoarele:
Sold drept:
- spranceana osoasa ascutita
- acoperis osos bun
- unghi alfa 66
- acoperis cartilaginos - acopera CF
- unghi beta 70
- tip sonografic I

Sold stang:
- spranceana osoasa rotunjita
- acoperis osos bun
- unghi alfa 60
- acoperis cartilaginos - acopera CF
- unghi beta 72
- tip sonografic I

Dl. doctor a spus ca s-a refacut si ca nu mai este necesar sa-i dam 2 perechi de pampers. Ni s-a recomandat totusi, ca dupa ce implineste varsta de 6 luni sa-i facem o radiografie de sold.

Intrebarea mea este daca ar fi cazul sa-i facem radiografia tinand cont de ultimele rezultate

1 răspuns

- 20 Apr 2015 21:39

Daca bebelusul are pana 6 luni atunci puteti sa repetati ecografia, insa dupa 6 luni obligatoriu trebuie efectuata o radiografie pentru a exclude prezenta unei displazii de sold.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde