RAA SAU NU?

anaxor10 in 17 Dec 2014 11:40 Categorie Boli infectioase

Buna ziua,
Dupa un an de suferinta in care am tot umblat pe la diversi doctori din diverse specialitati, nu mai stiu ce sa fac.
Am ajuns la 30 de ani sa-mi scot amigdalele din disperare si din speranta ca o sa ma fac bine.
M am inselat.Acuma am de suportat si durerile operatiei si durerile obisnuite.
La aproximativ o luna dupa o usoara raceala a tractului superior a inceput sa ma doara un genunchi apoi incet, incet toate articulatiile mari.
Pe parcurs starea mea s-a alterat rau in sensul ca am mereu greata, stare de rau , slabiciune.
In prezent mi s-a pus diagnosticul de sindrom poststreptococic desi toate analizele imi iasa bine.Este posibil sa am acest streptococ beta hemolitic desi nu-mi iasa la nici o analiza?
VSH, Proteina C, Fibrinogen , Aslo, In exudate nu mi -a iesit decat stafilococul auriu pe care l am tot tratat dar persista.
Am ajuns intr o stare in care nu stiu ce sa mai fac.
Cred ca mi am scos si amigdalele degeaba. Si mai nou am niste dureri de cap mari si intepaturi in plaman.
Va rog sa-mi spuneti ce sa fac, incotro sa ma indrept.

4 răspunsuri

- 17 Dec 2014 19:13

Buna ziua,
De obicei pentru a certifica prezenta streptococului beta hemolitic de grup A, care determina reumatismul articular acut, trebuie ca acesta sa fie prezent in exsudat si ASLO sa fie marit. ASLO reprezinta anticorpii antistreptolizina O acestia fiind niste anticorpi care apar impotriva streptococului. Deci fara aceste investigatii pozitive nu se poate discuta despre o infectie streptococica si prezenta reumatismului articular acut.
Dupa infectiile respiratorii poate aparea o artrita reactiva  (inflamarea articulaţiilor ce apare ca o urmare a unei infecţii localizate într-o parte a corpului). Aceasta artrita de obicei dispare dupa tratamentul cu antiinflamatorii timp de 7-10 zile. ( ex Arcoxia, Vimovo, Ketonal)

- 17 Dec 2014 19:16

Multumesc mult !

- 10 Dec 2015 21:10

Aceeasi problema o am si eu dupa scoaterea amigdalelor,dureri de incheieturi de un an si ceva,plus analize bune....Aas dori sa discutam!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde