Proteinele ajuta sau nu?

LLLLLLL in 5 Dec 2014 22:42

Buna seara, am facut ceva timp culturism natural si ma tot contrazic cu unii prieteni ei spun ca proteinele nu iti fac rau eu spun ca da , pana la urma cum este cu proteinele astea iti fac sau nu rau ???

3 răspunsuri

- 6 Dec 2014 11:54

Buna ziua,
Consumul in exces de proteine sub forma de suplimente suprasolicita in primul rand functia renala putand determina in timp un blocaj renal (insuficienta renala). Suplimentele pe baza de soia pot duce la dezechilibre hormonale in favoarea cresterii de hormoni estrogeni (hormonii sexuali feminini).
Alte efecte secundare sunt diskinezia biliară, care reprezintă un complex de tulburări digestive de tip biliar, manifestate prin greata si dureri în partea dreaptă a abdomenului sub nivelul coastelor.
In momentul in care organismul primeste proteine intr-o cantitate mare, acestea nu pot fi folosite in totalitate, deci cea mai mare parte sfarseste ca sursa de energie si toxine. Proteinele in exces ramase neabsorbite pot fi transformate in colon (intestinul gros) in substante cancerigene, de aici incidenta crescuta a cancerului de colon la persoanele care fac exces de carne si au un tranzit intestinal lent.
Deci, atunci cand mananci proteine in exces iti intoxici sistemul nervos, ficatul, rinichii, colonul. Efectele negative nu se vad neaparat a doua zi, ci dupa luni sau ani.

- 6 Dec 2014 23:23

Ce inseamna in exces?? Si daca nu sunt folosite in exces au vre un efect secundar ??

- 7 Dec 2014 1:47

Folosirea suplimentelor proteice inseamna exces. Site-urile care vand suplimentele proteice din dorinta de a-si vinde  produsele afirma faptul ca aceste proteine se consuma prin efortul fizic si nu vor suprasolicita organele interne.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde