Proeminenta pe la labia mica.

Girl in 24 Noi 2014 2:33 Categorie Boli genitale feminine

Buna ziua!. Am 19 ani, mi-am inceput viata se*uala in vara acesta avand un singur contact neprotejat la inceput. Partenerul meu era deasemenea virgin. Relatii se*uale nu am mai avut de 3 sapt.Azi am descoperit si cred ca s-a format acum 3 zile pe labia mica dreapta spre vag** o proeminenta ca o biluta de dimensiunea unei perlute. E dureroasa la atingere si ma incomodeaza in anumite momente si in timpul mersului. Ce poate fi? Multumesc anticipat.

3 răspunsuri

- 24 Noi 2014 10:03

Buna ziua,
Conform descrierii este posibil sa fie un chist al glandei Bartolin. Glandele Bartolin sunt situate in zona genitala a femeii, subcutanat, pe labiile mici, in imediata apropiere a vaginului. Chistul Bartolin apare atunci cand conductele sunt blocate, iar fluidul se acumuleaza in glande. Blocarea conductelor poate fi cauzate de mai multe tipuri de bacterii. Acestea includ bacteriile ce determina bolile cu transmitere sexuala, cum ar fi Chlamydia si Gonoreea, dar si bacterii prezente in tractul gastro-intestinal.
Va recomand sa va adresati medicului ginecolog pentru un consult, confirmarea diagnosticului si tratament corespunzator.

- 24 Noi 2014 17:03

Va multumesc! O sa fac un control. Insa as vrea sa mai stiu daca e posibil sa fie o boala cu transmitere sexuala avand in vedere ca au fost contacte protejate? Plus ca luna aceasta am racit in zona genitala si mi-a intarziat menstruatia 5 zile, a durat ca de fiecare data dar o cantitate mai mica. Poate fi cauza? Si ce tratement se aplica deobicei? 

- 24 Noi 2014 23:10

In acest caz este posibil ca infectia sa nu fie determinata de o boala cu transmitere sexuala ci de o bacterie prezenta in tranctul gastro-intestinal si mai mult ca sigur este in stransa legatura cu infectia vaginala ("raceala" in zona genitala).
Tratamentul este cu antibiotice in functie de rezultatul analizelor.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde