Probleme genunchi drept

Stefan24 in 17 Apr 2015 11:57 Categorie Ortopedie

Buna ziua,

Ma numesc Stefan Oprea, am 30 de ani si in urma cu aproape trei ani de zile am avut un accident la fotbal, stand in poarta intr-un moment de neatentie mi-a venit mingea in varful labei piciorului drept (piciorul fiind complet relaxat) pe care mi l-a sucit putin simtind totodata o mare intepatura pe interiorul articulatiei genunchiului. De atunci si pana in prezent am ramas cu un discomfort de care nu am reusit sa mai scap. Mentionez ca dupa accident, la cateva zile mi-am continuat activitatile mele sportive regulat de trei ori pe saptamana (alergat si exercitii in sala de forta), unde puteam sa fac exercitii de impins cu greutati la presa de picioare ajungand si pana la 190 -200kg fara sa ma doara genunchiul. Genunghiul ma durea si ma doare doar stant in pozitii minore, stand pe vine incercand sa imi sustin greutatea corpului pe el. Vara trecuta am participat la maratonul international din Bucuresti unde am alergat 11 km dar cu o incalzire inainte care m-a scapat de disconfortul genunchiului.

La inceputul lunii decembrie 2014 durerile mi se intensificase fara sa mai fac sport de o perioada buna de timp, unde mi-au aparut dureri noi pe care nu le aveam inainte si anume urcatul si coboratul scarilor, am decis sa merg la medic unde mi-am facut un RMN in data de12.02.2015

Rezultatul:

Sectvente: PD, PD fat sat, T2 fat sat, T2 EG

1-Componente osoase articulare cu configuratie si raporturi normale.
2-Fara edem al maduvei osoase,
3-Corticala osoasa cu grosime si semnal normale,
cartilaje de acoperire cu grosime si semnal normale; suprafete cartilaginoase netede,
4-Meniscul extern cu morfologie, semnal si pozitie normale,
5-Meniscul intern este in pozitie normal; notam prezenta de leziuni degenerative punctiforme si liniare orizontale grad 1 si 2 la nivelul cornului posterior, precum si prezenta unei leziuni oblic-descendente de aproximativ 3mm, ce intersecteaza suprafata articulara tibiala situate la nivelul corpului meniscal,
6-Ligamente incrucisate (anterior si posterior) si colaterale (intern si extern) cu traiect, grosime si semnal normale,
7-Lichid intraarticular usor acumulat pericondilian bilateral si suprapatelar,
8-Fara anomalii de semnal la nivelul corpului grasos Hoffa,
9-Tendon cvadriceps, ligament patellar si retinacula patelare cu aspect IRM in limite normale.

Dupa interpretarea rezultatului RMN medicul mi-a prescris o reteta cu pastilele Rantudil Forte si un unguent Perozin. In doua zile mi-au trecut complet durerile dar dupa ce am terminat de luat pastilele disconfortul mi-a reaparut. Am inceput sa iau din nou aceasi reteta dupa o pauza de o luna de zile si acelasi efect au, imi trec durerile dar reapar cum nu le mai iau.

Mentinez ca durerile si retinerile in miscari imi apar in fiecare zi dupa amiaza cand imi obosesc picioarele de la mers, urcat, coborat scarile. Seara cand ajung acasa si ma pun in pat imi trece, dimineata cand ma trezesc nu am nici o problema, cand stau nu ma doare. Am incercat sa fac exercitii si daca pun greutate un pic mai mare pe el ma jeneaza fiind nesigur.

In speranta ca nu v-am plictisit pre tare cu atat de multe detalii va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac ca sa scap de disconfortul asta care ma chinuie de trei ani de zile si sa pot sa imi reiau activitatile fizice intr-un timp cat mai scurt.

Cu stima,
Stefan Oprea
0727688551

1 răspuns

- 17 Apr 2015 13:29

Buna ziua,
Conform investigatiilor si simptomelor pe care le prezentati s-ar parea ca la nivelul articulatiilor incep sa apara modificari degenerative (imbatranire) care cel mai probabil sunt determinate de suprasolicitare (efort fizic intens cu greutati. Ar fi indicat sa mai reduceti efortul fizic si sa luati suplimente care sa intareasca si sa hraneasca articulatiile pe baza de glucozamina, condroitina si MSM.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde