probleme de coloana?

ioana in 9 Iun 2014 6:50 Categorie Diverse

Buna ziua. Am mai multe nelamuriri in legatura cu simtomele pe care le am si nu gasesc nici un raspuns.Sunt in felul urmator.La inceput incep cu tulburari de vedere dupa care se instaleaza o durere de cap cumplita apoi incepe sa imi amorteasca jumatatea fetei,nasu,dantura,limba si mana ,cand pe dreapta cand pe stanga.Aceste probleme au aparut la inceputul sarcinii in 2007,care au tinut cateva saptamani.Binenteles nu au gasit nici un diagnostic apoi au sistat o perioada mai lunga si au reaparut acum 2 ani tot pe perioada scurta .Am fost la urgente si am facut tomograf, neurologie,nu mi/-au gasit nimic.Acum de vre/-o 4 zile au reaparut din nou cu tot calciu si magne b6 tot nu se amelioreaza imi transmit o stare de panica din ce in ce mai mult.Nu stiu unde sa mai merg. Va rog din suflet daca ma puteti ajuta.Multumesc .

1 răspuns

- 9 Iun 2014 7:21

Simptomele pe care le prezentati Dvs sunt sugestive pentru o migrena, iar pentru aceasta afectiune puteti incerca preparate precum  Codamin-P, Algopirin, Neolin, Quarelin.
Este foarte important sa preveniti reaparitia prin evitarea anumitor factori care pot declansa atacurile:
- consumul de ciocolata, glutamat monosodic, vin rosu si cofeina
- somn in exces sau din contra insuficient
- mese neregulate, lipsa meselor
- schimbari meteorologice si barometrice (scaderea sau cresterea presiunii atmosferice)
- stresul si emotiile intense
- mirosuri puternice sau fumul de tigara
- lumina puternica, inclusiv reflexie intensa luminoasa.
Daca nu aveti o ameliorare cu aceste recomandari, trebuie sa consultati un doctor pentru ca sunt multe alte variante de tratament de care puteti beneficia si numai un medic dupa o consultatie amanuntita poate sa va stabileasca un tratament corespunzator.
 Ar mai putea fi o afectiune mai rara Hemicrania cronică paroxistică (sindromul Sjaastad) dar repet trebuie sa fiti consultata de un medic pentru stabili diagnosticul cu certitudine.

Tratamentul de electie pentru cefaleea cronica paroxistica este indometacinul cu efect absolut asupra simptomelor. Alte medicamente care se pot dovedi eficiente sunt naproxenul, diclofenacul şi verapamilul.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde