Probleme abdominale dupa operatie Histerectomie totala

Corina.Nichita in 6 Dec 2014 22:18 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua,

Am 47 de ani si in urma cu 18 ani, in urma unei operatii de hernie de disc cu sindrom "coada de cal" sufar de constipatie cronica. Am scaun o data pe saptamana doar atunci cand beau ceai de crusin. In urma cu 6 luni am inceput sa am dureri permanente in partea dreapta a abdomenului inferior. De 3 luni durerile au urcat spre zona superioara a abdomenului cu iradieri spre spate. Am facut analizele la sange ( VSH si colesterol putin marit ) si ecografie, in urma careia mi-au gasit steatoza hepatica, splina la limita maxima si pancreasul hiperecogen. In aceeasi ecografie mi-au depistat si un uter polifibromatos, dupa care a urmat operatia de histerectomie toala. Aceasta operatie am avut-o in urma cu 3 saptamani. Operatia este ok, insa durerile abdomenului superior dreapta cu iradiere in spate nu au disparut, ba chiar s-au accentuat. Au intervenit si stari de greata,inapetenta,un inceput de depresie, am slabit 7Kg in 3 saptamani. Doctorii mi-au spus ca am sindrom dispeptic si colon spastic. Pot avea durerile astea din aceasta cauza? Si daca da, ce imi recomandati? Nota: Am fierea si apendicele scoase.

5 răspunsuri

- 8 Dec 2014 10:49

Buna ziua,
Va recomand sa consultati un medic gastroenterolog si eventual pentru efectuarea unei colonoscopii daca este necesar. Constipatia cronica in timp poate duce la aparitia de neoplazii la nivel intestinal. Avand in vedere si simptomele de insotire - lipsa poftei de mancare si scadere in greutate atunci in mod obligatoriu trebuie investigata aceasta durere. Poate fi doar o afectiune gastrica - sindrom dispeptic si un colon spastic, dar ar trebui exclus in primul rand o afectiune mai grava.

- 8 Dec 2014 21:55

Va multumesc frumos pentru raspuns.
Lipsa poftei de mancare este posibil sa se fi instalat in urma unor atacuri de panica, deoarece rationamentul meu s-a degradat si ma gandesc tot timpul ca este ceva grav. Colonoscopie nu am posibilitatea acum sa fac deoarece este prea curand dupa operatia de histerectomie, voi incerca un RMN in viitorul apropiat pentru a depista eventuale afectiuni grave. Mentionez si faptul ca nu sunt prezente pierderi de sange sau anemia. Ramane de vazut ce descopar in urma viitoarelor investigatii.
Din nou va multumesc pentru raspuns, multa sanatate!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde