posibilitate transmitere boli?
Buna seara,
In seara asta aflandu-ma intr-un magazin alimentar, am observat un angajat care punea pâinea in raft ca s-a tăiat la unul din degete intr-un plastic al raftului. Avea o zgârietură si spunea ca i-a dat sângele, după care a supt in acel loc si imediat a continuat sa puna mana pe pâini si sa aranjeze marfa in raft.
Ca si client pot lua contact cu acel raft atins de angajat când s-a zgâriat, nu am de unde sa stiu daca cineva nu o fi luat vreo pâine si s-a dus la casa de marcat, ulterior persoana de la casa angajata intrând in contact cu pâinile atinse de celalalt angajat care s-a zgâriat si pe urma incasandu- mi mie restul produselor.
In acest caz se poate transmite HIV sau hep b si c? Stiu ca virușii acestor boli pot rezista in mediul extern destul de mult, deci daca persoana de la casa de marcat atinge pâinile cumparate de clienti, si pe urma pune mana pe produsele mele când vine randul meu si îmi da rest, poate sa transmită pe aceste lucruri urme de virus?
Ma gandesc ca foarte multe persoane vor lua contact cu painile, dupa care le vor pune in cos, iar daca au fost atinse de angajatul care s-a taiat, automat si cosul intra in contact cu urma de sange de pe paine si de aici se creeaza un cerc vicios.
As avea nevoie de un raspuns daca se poate produce infectarea cu virusi hiv sau hepatitici sau infestarea obiectelor care intra in contact dupa ce se atinge acel maner si alte suprafete...