pneumonie interstitiala si bronsiectazii bilaterale

Maria Tanase in 9 Dec 2014 17:48 Categorie Boli ale sistemului respirator

Am 59 de ani, nu am fost niciodata fumatoare si nu am avut pneumonii pana anul trecut.In luna martie a.c. am fost internata la Spitalul de infectioase Cluj pt.ca eram foarte racita, cu tuse puternica cu expectoratie, febra peste 38,9. Mi s-a facut radiografie pulmonara cu rezultatul: fara modificari active pleuro-pulmonare, inflamatii ale bronhiilor. Am primit tratament cu antiobiotic: CEFORT initial, apoi doxicilina, normix, paracetamol,paxeladine. La externare nu am simtit nici o imbunatatire a starii mele de sanatate-tuseam in continuare ffff tare, oboseam prin casa, la orice miscare, febra 37-37,3. Am consultat medic pneumolog si in cele din urma am fost diagnosticata cu pneumonie interstitiala si bronsiectazii bilaterale. La examenul de spirometrie am avut valori normale. Am urmat mai multe cure de tratamant cu antibiotic deoarece am avut mai multe episoade de raceala chiar si pe timpul verii, cu tuse puternica seaca si productiva. Mi s-a spus ca am facut suprainfectie. Nici in timpul tratamentului cu antibiotic si nici acum nu ma simt bine, persista febra si starea de oboseala, am dureri la spate, usturime si intepaturi, incat nu pot face nici cel mai mic efort. In prezent fac tratament cu clindamicina 7 zile. Sunt in a treia zi de tratament si nu-mi scade febra sub 37. Nu am iesit din casa de 7 saptamani. Intrebare: Nu trebuia sa mi se faca o antibiograma inainte de administrarea antibioticelor? Ce ar trebui sa fac, cum sa scap de aceste raceli si infectii interminabile? E chiar atat de grava aceasta boala si nevindecabila? Se poate macar opri din evolutie?

1 răspuns

- 9 Dec 2014 23:50

Buna ziua,
Prezenta bronsiectaziilor (dilatare a bronsiilor) favorizeaza aparitia infectiilor respiratorii. Pacientilor cu aceste afectiuni li se recomanda vaccinarea antigripala, antipneumococica sau folosirea vaccinurilor oral ( Isoprinosine, Luivac) pentru a preveni infectiile respiratorii.
Se poate efectua o cultura din sputa pentru a depista bacteria care a determina infectia respiratorie, insa aceasta investigatie nu se face in mod uzual. In schimb ar fi putut fi realizata o hemocultura.
Este important sa stimulati imunitatea organismului pentru a putea lupta cu infectiile cu preparate precum ( Viusid, Esberitox, Imunitate forte)
Va recomand sa consultati un medic specialist pneumolog pentru o a doua opinie privitor la afectiunea Dvs.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde