pierdere sarcina

andreeabudeanu in 26 Feb 2015 17:39 Categorie Sarcina

Buna ziua, am 24 de ani si va rog din suflet sa ma lamuriti cu o problema. Am ramas insarcinata, si nu am aflat decat in saptamana 4 (dupa spusele medicului la eco transvag**al), nefiind ceva planificat. Nu am avut deloc simptome specifice sarcinii, doar specifice menstruatiei, de aceea am aflat asa tarziu. Am hotarat impreuna cu iubitul meu sa pastram copilul asa ca ne-am dus sa ne convingem daca este sau nu o sarcina, deoarece testele de sarcina o confirmau. Doamna doctor mi-a zis la prima ecografie ca este mica sarcina si ca i se pare ca ar fii si un hematom in sarcina, care ar putea trage sarcina odata cu el in cazul in care se elimina sau ca ar putea sa fie chiar o sarcina gemelara. Apoi mi-a prescris acid folic si utrogestan (fara nici un fel de analize) si mi-a zis sa revin dupa 10 zile sa vedem cum evolueaza. La urmatoarea vizita mi-a zis ca ar fii sarcina in sapt 6 si ca nu se vede embrionul, dar ca ar fii normal la acea perioada sa nu se vada si sa revin iar peste cateva zile. Problema e ca am luat utrogestan si acid folic doar vreo 4 zile, din cauza ca ma simteam rau la munca si am pus asta pe seama lor :( Dupa inca cateva zile am mers iar si am primit trista veste ca este o sarcina oprita in evolutie :(( . Se vedea doar sacul gestational si vezicula vitelina. Va rog din suflet sa imi spuneti, sa fie asta din cauza ca nu am urmat tratamentul cu utrogestan toata perioada dintre ecografii??? mentionez ca am ovare polichistice si uter retrovers si ca nu am avut nici un fel de sangerare si nici greturi. Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra.

5 răspunsuri

- 27 Feb 2015 0:11

Buna ziua,
Mai devreme de 4 saptamani nu se poate diagnostica o sarcina, astfel incat ati avut chiar noroc ca s-a vazut atat de devreme si mai ales ca dr ginecolog a observat respectivul hematom. Simptomele specifice sarcinii nu sunt prezente la inceputul sarcinii ci apar ulterior dupa confirmarea diagnosticul ecografic + teste de sarcina si persista pe parcursul primul trimestru (pana la 12 saptamani).
Tratamentul recomandat de medicul ginecolog nu necesita investigatii suplimentare deoarece are rolul de a fixa sarcina astfel incat hematomul sa se resoarba si sa se poata dezvolta fatul. Ar fi trebuit sa urmati intocmai recomandarile medicului pentru a putea sustine sarcina. Sub nicio forma starea de rau nu are legatura cu aceste medicamente, acestea fiind prescrise foarte frecvent in sarcina tocmai pentru a ajuta. Exista posibilitatea ca starea de rau sa fi aparut tocmai datorita faptului ca sarcina incepea sa se dezvolte si erau simptomele caracteristice unei sarcini (ameteala, greturi, varsaturi, senzatie de lesin).

- 27 Feb 2015 10:53

Va multumesc mult pentru raspuns. Doamna doctor, nu am avut greturi , am inceput doar sa am o stare de oboseala si somnolenta, apoi dupa ce am incetat sa mai iau utrogestan nu au mai continuat aceste simptome. Si in plus, la celelalte ecografii doamna doctor nu a mai pomenit nimic de vreun hematom, in saptamana 6 spunea ca totul este normal, ca nu este o sarcina gemelara, doar ca nu se vede embrionul si ar fii normal, sa nu disper ca se poate sa apara in cateva zile. Ca mai apoi sa-mi spuna la urmatoarea ecografie ca sacul gestational este cam pentru saptamana 7-a si vezicula este destul de mare , dar in zona unde trebuia sa se vada embrionul, nu apare nici un fel de activitate si ca deja trebuia sa se vada ca fiind zona vascularizata. Ma simt foarte vinovata ca am intrerupt tratamentul respectiv :( Va multumesc mult pentru timpul acordat

- 27 Feb 2015 23:20

Buna seara,
Starea de oboseala si somnolenta sunt la fel specifice sarcinii. Unele sarcini evoluează cu greturi si stare de ameteala, altele cu somnolentă si oboseala. 
Nu va mai faceti mustrări de constiinta... probabil nu a fost sa fie. Important e ca pe viitor sa stiti ca aceste medicamente ajuta in sarcina si de acum încolo sa respectati recomandările medicului.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde