picior luxat copil

ana bujor in 30 Iun 2014 9:32 Categorie Ortopedie

copil de 3 ani si sase luni si-a luxat piciorusul prin saritura, nu e umflat, e putin vanat dar il doare cand calca. Cum sa procedam ?

1 răspuns

- 30 Iun 2014 9:51

Trebuie urmate cateva reguli simple:

in primul rand glezna trebuie pusa in repaus si folosita cat mai putin Gheata aplicata local pentru a reduce inflamatia, timp de 20 – 30 minute maxim, de trei – patru ori pe zi; Dupa aplicarea ghetii, trebuie realizata compresia prin fasa elastica. Compresia - se infasoara glezna cu bandaje elastice sau orteza glezna pentru a imobiliza si a asigura stabilitatea acesteia. Puteti achizitiona aceste produse de la magazinele de tehnica si aparatura medicala Ridicarea gleznei afectate deasupra nivelului inimii ( piciorul ridicat pe 2-3 perne).

Pentru durere puteti sa ii dati Nurofen sirop, la interval de 8 h. Vindecarea completa poate sa dureze si 2-3 saptamani, insa cu tratamentul corespunzator articulatia va reveni la normal si nu vor fi probleme de stabilitate. 
Dupa vindecare ar trebui efectuate exercitii pentru intarirea acestor articulatii astfel incat sa nu mai existe riscul de entorse si luxatii.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde