Pensionare pe caz de boala probleme medicale

Bogdan74 in 1 Aug 2014 10:59 Categorie Infarct

Stimata doamna, avand si probleme medicale, intrebarea nu tine strict de legislativ. Ce ma intereseaza pe mine este daca din punct de vedere medical as avea posibilitatea sa ma pensionez pe caz de boala, presupunand ca as avea stagiul minim de cotizare. Va multumesc

1 răspuns

- 1 Aug 2014 11:14

Informatiile legate de posibilitatea de a va pensiona va pot fi furnizate de catre Casa de Pensii. Pentru evaluarea capacităţii de muncă, cererea şi documentele medicale ale solicitantului se depun la cabinetul de expertiză medicală a capacităţii de muncă din cadrul casei de pensii, în funcţie de domiciliul solicitantului, sau, după caz, la comisiile de expertiză medico-militară de pe lângă spitalele din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.
Apoi veti fi evaluat de catre o comisie medicală desemnată de Casa Judeţeană de Pensii care va stabili daca aveti sau nu capacitate de munca avand in vedere bolile de care suferiti Dvs.
Persoanele care şi-au pierdut capacitatea de muncă din cauza unor boli obişnuite sau a unor accidente care nu au legătură cu munca beneficiază de pensie de invaliditate dacă au realizat stagiul de cotizare necesar în raport cu vârsta. Astfel, până la vârsta de 20 de ani, stagiul minim este de 1 an, între 20 şi 23 de ani, este de 2 ani, după care creşte astfel încât între 37 şi 41 de ani stagiul minim prevăzut este de 14 ani, între 45 şi 49 de ani este de 20 de ani, între 57 şi 60 de ani este de 26 de ani, iar peste 60 de ani este de 27 de ani. Deci in aceste conditii aveti perioada minima de cotizatie si va puteti adresa Casei de Pensii pentru incepe demersurile necesare pensionarii.
 
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde