Obraji rosii

danielghiuzan in 25 Oct 2015 11:12 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua,ma numesc Ghiuzan Daniel, am 25 de ani si as dori un sfat de un medic specialist in legatura cu urmatoarea problema cu care ma confrunt:
Mi se inrosesc obrajii foarte tare, precizez ca atunci cand sunt pus in fata unei situatii dificile, cand sunt intr-o sedinta su sefii mei, cand ma enervez cand simt o emotie puternica cand fac efort, cand fac baie cu apa calda, cand fac sport prelungit cand afara este frig mi se inrosesc obrajii foarte tare si nu stiu ce sa fac, acest lucru ma pune intr-o situatie jenanta.
As aprecia mult ajutorul dumneavoastra, ce tratament as putea lua ce imi puteti indica pentru a ameliora daca se poate acest efect al inrosirii obrajilor.

Cu respect,
Daniel

1 răspuns

- 25 Oct 2015 18:08

Buna seara ,
Sunt emotii care declanseaza reactii /efecte care nu pot fi controloate . De cele mai multe ori este vorba de o hiperreactiviate vasculara .  Sunt expresii populare care exprima acest adevar universal :  
- cind am auzit asta mi -a stat inima in piept
- m- am albit de frica
- m- am inrosit de rusine
- cind am auzit asta m -au apucat transpiratiile etc
Toate acestea exprima reactii normale ale corpului la o emotie puternica . Cu cat va veti opune mai mult acestor emotii cu atat s -ar putea ca ele sa devina "mai vizibile " sau sa va deranjeze mai mult . Un psiholog va poate ajuta .
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde