Nod in Gat

PatrickIulian in 12 Ian 2015 10:17 Categorie ORL

Buna ziua , am si eu o problema, de ceva vreme simt un nod in gat , pe partea dreaptat , ca o jena ce tinde spre ureche , nu ma doar , pot sa inghit , cand manac nu ma jeneaza , dupa ce mananc pentru o perioada dispare jena , apoi iar apare , sunt zile in care nu simt acea jena iar apoi apare brusc . Care ar putea fi cauza , nu pot consulta nici un doctor pentru ca sunt plecat din tara iar pana nu imi ies actele nu pot apela la doctori decat cu plata , iar suma este cam mare.

10 răspunsuri

- 12 Ian 2015 17:40

Buna ziua,
Ce varsta aveti? Sunteti fumator? Daca da, de cat timp si cat fumati?

- 12 Ian 2015 18:16

 Iar de fumat cam 5 6 tigari pe zi , in ultimul timp le-am redus , si nici inainte nu fumam foarte mult 

- 12 Ian 2015 22:08

Ar putea fi o afectiune tiroidiana, insa fara un consult si dozari hormonale nu se poate stabili cu certitudine. O alta varianta ar fi prezenta unui polip la nivelul laringelui, motiv pentru care ar fi util si un consult ORL. Din pacate, fara a fi examinat de catre un medic nu se poate stabili un diagnostic.

- 13 Ian 2015 2:12

Ce ar insemna afectiune tiroidiana , pentru ca eu ca orice om ssperiat si panicat am citit pe prietenul google si am gasit numai prostii gen cancer cancer cancer la simptome ...

- 13 Ian 2015 12:57

Afectiune tiroidiana poate inseamna o hiperfunctie a tiroidei (secretie in exces de hormoni tiroidieni) si poate ajunge pana la intr-adevar afectiuni mai grave precum cancer tiroidian. In afara de senzatia de nod in gat mai sunt prezente si simptome precum palpitatii, senzatie de lipsa de aer sau agitatie.
 

- 13 Ian 2015 14:08

Nu am palpitatii sau lipsa de aer , am observat ca a inceput sa dispara usor usor , am facut galgara cu apa si sare si am impresia ca dispare dupa , dupa ce mananc la frl dispare , tinde spre urechea dreapta deranjul , am luat si 2 sau 3 amoxacilin in ultimele 30 de ore , nu ma jeneaza cand manac , pot inghitii , cred ca la ureche este problema , m-am uitat in gat iar pe partea dreapta cred ca la ureche este legatura este cam umflat spre deosebire de partea stanga ! Astep un sfat de la dumneavoastra ! Parca am urechea infundata sau ceva de genul si ma doare putin ! 

- 14 Ian 2015 18:28

Atunci continuati cu tratamentul antibiotic pana la 5 zile, Amoxicilina la 12h, luati si un antiinflamator - Ibuprofen 400 mg - 3/zi, iar in ureche puteti sa puneti solutii precum Otocalm, Otorelax, Otipax - pentru durere si un antibiotic local pe baza de cloramfenicol.

- 16 Ian 2015 23:13

Cu placere! Va rog sa ma anuntati daca a disparut senzatia de nod in gat si s-a ameliorat starea Dvs.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde