Neoplasm mamar

Maura Stroia in 17 Iun 2014 14:21 Categorie Cancer

Buna ziua,
Mama mea (69 ani) are neoplasm mamar drept operat.La un control tomografic s-a descoperit un nodul pulmonar de 3,4 mm in segmentul posterobazal al lobului inferior drept subpleural.Deasemenea,posibil postiradierii,s-a gasit modificare de fibroza pulmonara.
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa facem in continuare si ce risc presupune nodulul si modificarile de mai sus.

Multumesc frumos,
Maura Stroia

3 răspunsuri

- 17 Iun 2014 14:42

In afara de radioterapie mama Dvs a urmat si tratament chimioterapic?
Fibroza pulmonara este unul din efectele adverse tardive ale radioterapiei, iar aceasta modificare persista tot restul vietii. In formale usoare de fibroza se trateaza simptomele pacientului ( dispnea - lipsa de aer, tusea, astenia), iar in formele mai grave se pot administra corticosteroizi (ex: prednison) pentru a ameliora respiratia.
Nodulul respectiv este posibil sa nu fie un motiv de ingrijorare in primul rand pentru ca este de dimensiuni f mici (mm si nu cm), apoi pentru ca zona respectiva a fost iradiata si nu in ultimul rand pentru ca fibroza pulmonara evolueaza cu formare de micronoduli.
Trebuie totusi sa va adresati medicului oncolog in vederea supravegherii evolutiei acestui neoplasm avand in vedere ca este singurul care stie toate detaliile cazului mamei Dvs..

- 17 Iun 2014 15:07

   Da ,mama a urmat si tratament chimioterapic.Va lua legatura cu medicul oncolog.Va multumesc mult de tot pentru raspuns.
 
  Maura Stroia

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde