nastere intarziata

alexa in 21 Dec 2014 17:46 Categorie Sarcina

Buna seara,
Aveam termenul pe data de 12 si nici acum nu am nascut.De o saptamana tot merg la spital in fiecare zi pentru ecografie,testul non stress si consult.Si tot mi se spune ca inca nu e timpul sa nasc.Astazi mi s-a spus ca bebe are stomacul mare si ca ar fi un simptom al sindromul down.Pe parcursul sarcinii am facut multe ecografii si toate au iesit ok.Va rog sa imi spuneti daca ar putea fi alta cauza a stomacului marit?
Va multumesc

1 răspuns

- 21 Dec 2014 23:20

Buna seara,
In primul rand in cate saptamani sunteti insarcinata?
Apoi ati efectuat dublu test si triplu test si rezultatele au fost normale?
Este imposibil ca daca ati efectuat toate controalele medicale de pana acum si ecografiile de morfologie fetala sa nu se suspecteze sindromul Down pana in ultimul trimestru. Daca are stomacul mare atunci poate fi o malformatie digestiva (atrezie duodenala), care se poate opera imediat dupa nastere fara nicio problema. Aceasta afectiune este asociata in 30% din cazuri cu trisomia 21 (sindromul Down). Dar va repet daca toate investigatiile de pana acum nu au ridicat suspiciunea de Sindrom Down si nu prezentati un risc crescut atunci poate fi doar o simpla malformatie digestiva.
Puteti sa cereti o a doua parere din partea unui alt medic obstetrician pentru a va confirma ca intr-adevar stomacul este marit.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde