Muschii dupa operatie

Steliana in 30 Mar 2016 21:08 Categorie Cancer

Buna seara,
Tocmai am aflat de la mama, care si-a facut de curând un RMN ca nu i s-au prins Mușchii abdominali dupa ultima intervenție chirurgicală pe care a avut-o cu aproximativ trei ani in urma. Întrebarea mea este daca se mai poate face ceva? M/am gândit ca o alta intervenție chirurgicală in care sa se aplice o plasa ar rezolva problema insa refuza sa se mai opereze, mai exista alte alternative dupa ce a trecut arata timp? A avut cancer la colon, s-a operat si i s-a facut anus contra naturii. Dupa o perioada s-a operat iarăși pentru a rezolva aceasta problema si i s-a spus ca i se va pune plasa pentru a nu exista riscul sa nu se prindă operația. A aflat insa ca intervenția a durat 6 ore, nu i s-a mai pus plasa si acum ne confruntam cu aceasta problema.

2 răspunsuri

- 31 Mar 2016 8:40

Buna dimineata , 
Inteleg ca a doua operatie a fost de restabilire a tranzitului intestinal . Operatia a fost efectuata in urma cu 3 ani si s -a restabilit tranzitul normal , nu mai are anus contra naturii .
Daca cele relatate mai sus sunt adevarate atunci e de facut un consult chirurgical sa se faca un diagnostic diferential intre dehiscenta de drepti abdominali ( care teoretic poate sa nu fie operata ) si o eventratie care ar necesita asa cum spuneti o reinterventie cu plasa. Aceasta insa depinde de mai multi factori : in primul rand numai daca doreste pacienta , in al doilea rand depinde de evolutia boli initiale , varsta pacientei , ce sanse de reusita apreciaza chirurgul ca are etc. 

- 31 Mar 2016 10:23

Buna dimineata,
Multumesc pentru raspuns, o zi frumoasa si multă sanatate!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde