muscatura de capusa

Alina Alexandru in 2 Mar 2016 9:42 Categorie Boli infectioase

Buna ziua,
In noiembrie 2015 in urma analizei pt Borrelia la fetita mea de 8 ani, i-au iesit valorile pt. IgG de 26,0 UA/mL si IgM de 9,8 UA/mL, am urmat tratament 21 zile cu Amoxacilina de 500 mg la 8 ore, iar acum dupa ce i-am repetat analizele, i-au iesit valorile: IgG de 18.6 UA/mL si IgM de 26.0. Va rog mult daca ma puteti sfatui ce trebuie sa facem de acum incolo, daca mai trebuie sa continuam cu tratament sau nu. Cand trebuie sa ii repet iar analizele. Cat de grave sunt rezultatele astea ale IgG-ului si IgM-ului. Sunt ingrijorata si as dori sa aflu si o parere a unui specialist. Aici la Piatra Neamt am consultat doar un dermatolog.
Astept raspuns,
Va multumesc mult,
O primavara frumoasa!

Cu respect
Alina Alexandru

2 răspunsuri

- 2 Mar 2016 10:33

Buna ziua dna Alexandru , 
Ca medic de medicina generala va pot spune ca in Romania de dg. de boala Lyme se cam abuzeaza. 
Ptr. informarea dv cateva elemente : 
" Pentru a creste acuratetea rezultatelor serologice, CDC (Centers for Disease Control and Prevention) a propus inca din 1994 un algoritm de diagnostic compus din doua etape1;4;5;6.

In prima etapa se foloseste un test EIA (Enzyme Immunoassay) sau IFA (immunofluorescence assay). Aceste teste au o sensibilitate crescuta, ceea ce confera siguranta ca la un rezultat negativ probabilitatea ca acea persoana sa aiba boala este foarte mica.

 

La pacienti suspecti de boala Lyme in faza initiala a bolii cu serologie negativa, evidentierea infectiei se poate obtine prin testarea in pereche a serurilor din perioada acuta si de convalescenta a bolii4.

 

Daca rezultatul acestei etape este pozitiv sau indeteminant (echivoc), se continua cu etapa a doua, pentru confirmarea rezultatului.

 

Etapa a doua consta in efectuarea testului Western blot. Acest test are o specificitate mare, ceea ce inseamna ca va fi pozitiv doar la persoanele care sunt intr-adevar infectate. " 

 In final va recomand insa o consultatie la un infectionist unde puteti sa verificati informatiile pe care le -am dat si dl. dr. sa va faca recomandarile pe care le considera adecvat cazului .  

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde