Mi-a aparut ceva ciudat pe piele!

georgiana10 in 16 Oct 2014 18:34 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua! tocmai ce am vazut ca pe bratul mainii drepte mi-a aparut un cerc mic de vreo 1 cm si arata ca si cum ar fi un crater si e uscat cu o adancitura dar nu are infectie! pur si simplu a inceput asa sa ma manance si am dat cu mana de am vazut ca am simtit la mana ceva diferit! m-am dat cu fenistil! am mai vazut exeme dar asta nu cred sa fie....

4 răspunsuri

- 16 Oct 2014 22:30

Buna ziua,
Pentru un diagnostic corect va rog sa trimiteti poze cu leziunea pe adresa diana.enachescu@consultadoctorul.ro.

- 19 Oct 2014 11:57

Buna ziua,
Conform aspectului este o infectie fungica a pielii (tinea corporis - herpes circinat). De obicei aceasta infectie micotica a pielii apare dupa contactul cu animale (caini, pisici sau animale de la ferma). Pentru confirmarea diagnosticului ar trebui sa consultati medicul dermatolog. Tratamentul consta de obicei in aplicarea de creme pe baza de medicamente antimicotice precum ( Clotrimazol sau Triderm care asociaza si corticosteroizi)

- 23 Oct 2014 10:48

Buna ziua! vreau sa va spun ca nu am ajuns sapt asta la medic dar mi-am luat clotrimazol si m-am dat pe cele doua zone afectate pe brate dar azi cum suntem tot joi mi-au mai aparut doua. :((((( una pe burta si una inghinal...acuma singura varianta e sa merg la medic si sper sa imi zica diagnosticul corect...ca al dumneavoastra ca nu mai stiu ce sa fac... nici alea doua nu mi-au trecut!!!

- 23 Oct 2014 11:55

Buna ziua,
In dermatologie pentru un diagnostic corect intotdeauna trebuie sa existe un examen clinic al leziunilor si din acest motiv v-am recomandat sa consultati un medic pentru confirmarea diagnosticului.
In tinea corporis in manifestarile de lunga durata, daca leziunile se extind sau nu raspund la tratamentul local atunci se asociaza cu tratament oral. Adresati-va medicului dermatolog pentru un consult, confirmarea dignosticului si tratamentul corespunzator in functie de severitatea leziunilor.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde