Mai am nevoie de colonoscopie?

GabrielaAlexandra22 in 8 Ian 2015 12:58 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua! De aproximativ 2 ani,am colita ulcerativa. Dar,am intrat in remisie clinica,deci m-am vindecat.Am facut 2 colonoscopii(1 in martie 2013 cealalta in ianuarie 2014.) si ma intrebam daca acum ca m-am vindecat mai e nevoie de colonoscopie. Doctora mea tot intreba cand am facut-o pe ultima si de-aia ma gandeam.

1 răspuns

- 8 Ian 2015 18:27

Buna ziua,
In rectocolita ulcero hemoragica exista intotdeauna riscul de reaparitie a simptomelor, iar posibilitatea de recădere se poate menţine toată viaţa. De aceea scopul tratamentului este de a reduce riscul recăderii bolii şi de a scurta puseele acute ce apar.
In functie de cat de severa a fost boala atunci supravegherea prin colonoscopie se poate intinde si pana la 5 ani. In plus pacientii cu rectocolita hemoragica prezinta un risc mai crescut de a dezvolta un cancer colorectal motiv pentru care se poate continua efectuarea endoscopiilor si peste limita de 5 ani.
Medicul care va cunoaste toate detaliile afectiunii Dvs. va poate spune cu certitudine cat timp mai trebuie urmarita colita ulcerativa.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde