Luxatie cot si ruptura musculara

Trandafirescu in 4 Noi 2014 13:15

Buna ziua !

Numele meu este George si am 21 de ani.

Pe scurt , la varsta de 16 ani mi-am luxat cotul maini stangi si am avut si o mica ruptura musculara , dupa ce am fost la urgente si mi-a fost pusa mana in ghips timp de 4 saptamani , am fost trimis acasa sa fac recuperare singur , am reusit sa indoi mana dar nu complet ... ca sa va dati seama imaginati'va ca mai imi trebuiesc aproximativ 10 cm sa imi pot atinge umarul cu degetele.. Am decis sa va intreb desi sunt constient ca probabil nu mai pot face nimic singur si am nevoie de recuperare , intrebarea mea ar fi credeti ca ar trebui sa ma operez sau articulatiile pot ceda facand recuperare ? De ce nu pot indoi cotul ? tin sa preciezez ca daca fortez incepe sa ma doara partea interioara sub biceps deasemenea cotul trosneste uneori cand execut o miscare circulara . Ce imi recomandati sa fac ? Va multumesc !

4 răspunsuri

- 4 Noi 2014 13:57

Buna ziua,
Dupa 4 saptamani de imobilizare ghipsata este normal ca functia mainii sa fie afectata si sa nu puteti efectua anumite miscari. Dupa indepartarea ghipsului trebuie sa fiti consultat de catre medicul ortoped care va stabili cand puteti incepe recuperarea. Exercitiile fizice necesare recuperarii medicale le puteti efectua cu ajutorul unei trimiteri eliberate de catre medicul de familie catre specializarea Recuperare, Medicina fizica si Balneologie.

- 4 Noi 2014 14:08

Imi cer scuze, acum am observat ca ruptura musculara a fost la varsta de 16 ani. Raspunsul anterior ar fi fost valabil daca momentul producerii era in prezent.
Avand in vedere ca exercitiile pentru recuperare nu au fost efectuate imediat dupa indepartarea ghipsului in momentul de fata este posibil ca vindecarea sa se fi produs cu sechele. Ar fi indicat sa consultati un medic reumatolog pentru a stabili daca exista posibilitatea de a se recupera functionalitatea bratului dupa o perioada atat de lunga de timp sau este necesara o interventie chirurgicala. Nu ar fi trebuit sa amanati prezentarea la medic daca ati observat ca functia mainii a fost afectata.

- 5 Noi 2014 17:00

Va multumesc frumos pentru raspuns , am sa tin cont si voi merge la un medic reumatolog.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde