Leucemie sau diagnostic gresit?

Adela in 14 Oct 2014 22:32 Categorie Cancer

Buna seara!Am si eu o nelamurire cu boala bunicului meu...acum 2 ani am fost si i am facut analizele.,i au iesit leucocitele 100.000,maxim trebuiau sa fie 8000!El nu se simtea rau,nici macar nu a vrut sa ramana in spital ,spunea ca nu are nimic,dar totusi noi l am internat!a fost diagnosticat cu leucemie! Dupa analize i au administrat hidreea,ii scadeau leucicitele cam pe la 2000-3000 si trombocitele le avea si 10.000 care minim erau 100.000!din nou analize ,alt citostatic si la fel scadeau si leucocitele sibtrimbocitele,i au administrat si un al treilea citistatic,la fel!acum l am internat si nu ii mainadministreaza din nou nimic,dar problema e ca il doare f tare spatele,il dor picioarele!am uitat sa specific in urma primelor analize cand i au iesit 100.000 de leucocite el avea peste 120kg o inaltime 1.85!si inainte sa si faca analizele a f si la dentist!dupa ce i au facutvobextractie ,a avut i infectie!va rog frumos sa mi raspundeti si mie...acest om a avut leucemie?de ce acest doctor nu i a gasit niciun fel de tratament?el a dus leucemia penpicioare,pt ca in 2010 a avut leucocitele 29.000si dr au spus ca e de la o infectie!de ce au aparut durerile astea de oase?acum ,in momentul de fata nu poate sa rudice nici macar o mana,dr.vrea sa inadministreze un alt citostatic?ii baga trimbocite si ii face un calmant!citostatice luate:1 hydrea,2glivec,3sprycel!acum a spus dr ca are doua forme de leucemie! Astept raspuns...multumesc

3 răspunsuri

- 15 Oct 2014 10:15

Buna ziua,
Conform valorii leucocitelor in mod sigur a fost si este o anumita forma de leucemie. Tipul de leucemie (acuta limfoblastica, mieloblastica, cronica mielocitara, cronica granulocitara) se stabileste in functie de rezultatul frotiului de sange si de alte investigatii suplimentare.
Simptomele si starea de rau se datoreaza in primul rand tratamentului citostatic, insa in momentul de fata in afara de transplant de medular nu exista alta varianta de tratament.

- 15 Oct 2014 10:37

Va multumesc!El are 81 de ani, dupa administrarea fiecarui citostatic in parte valorile ii dcadeau cu mult cub minim( leucitele in jur de 1000 iar trombocitele undeva la 2000 mii) cand ajungea in situatia asta incepea sa se simta slabita si fara putete iar dna dr il lasa faraa tratament si ii facea doar plasma...spunandu ne ca "probabil" maduva lui este inhibata...credeti oare ca daca medicul specialist ii"nimerea" tratamentul de la inceput acum mai avea o mica sansa? Va multumesc

- 16 Oct 2014 10:56

Medicamentele citostatice inhiba maduva sa produca elementele din sange (leucocite, hematii, trombocite) si in acest fel se vindeca leucemia. In orice forma de leucemie maduva o ia razna si produce in exces leucocite (elementele ale sangelui) si astfel apare boala. Tratamentul in leucemie se face pe baza unor protocoale stabilite la nivel international si este particularizat in functie de fiecare pacient in parte. Medicatia se administreaza conform ghidurilor si totul depinde in functie de reactia organismului la tratament. 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde