leucemie mielodida cronica
Buna ziua,am o întrebare .....akm 3 luni am descoperit ca am leucemie mielodida cronica, dacă boala intra in remisie peste in timp as putea avea copii?????
Buna ziua,am o întrebare .....akm 3 luni am descoperit ca am leucemie mielodida cronica, dacă boala intra in remisie peste in timp as putea avea copii?????
Buna ziua,
Tratamentul pentru leucemia mieloida cronica si boala in sine nu compromit functia de reproducere, insa in functie de evolutia bolii pentru a nu se produce o recadere ar trebui sa asteptati minim 2 ani .
Va multumesc, am citit pe internet ca unii doctori nu recomanda sa mai faci copii, ca exista un risc atât pt mama cât si pt copil, doctora mea mi a spus sa ma consider un caz norocos k am cea mai ușoară boala din gama asta si pt ca am descoperit boala de l început, mi am făcut biopsia măduvei si s ieșit afectată max 2%, am început un tratament cu glivec la care am răspuns foarte bine.....ma gândeam ca dacă boala intra in remisie peste un timp dupa ce totul v ieși bine, sa ma pot gândi l un copil fără sa existe risc pt mama sau copil
Cu placere! Conform studiilor publicate pe siteurile de specialitate s-ar parea ca nu exista un risc foarte mare de recadere al leucemiei, iar bebelusul nu este predispus la malformatii.
Au fost raportate inclusiv cazuri de mame insarcinate diagnosticate cu leucemie, care au urmat tratament in timpul sarcinii si copilul a fost sanatos.
In cazul Dvs. avand in vedere ca a fost o forma usoara cu o evolutie favorabila sub tratament, atunci cel mai probabil veti putea ramane insarcinata ulterior fara prea multe riscuri.
Buna seara , am mai revenit cu o întrebare , mi am făcut analiza moleculara, azi mi a venit răspunsul, am vb cu doctora si mi a zic când m am internat in august ( atunci am descoperit boala LMC) era 100%, iar acum mi s zis ca este 1,86%. M a chemat luni s imi spună mai multe, este bun rezultatul???? Adică in 4 luni sa scadă asa bine, este un semn bun??????
Buna seara,
Pentru a determina evolutia bolii este important in primul rand raspunsul hematologic (daca s-au normalizat celulele din sange). Cei mai mulţi dintre pacienţii cu LMC ating obiectivul de a avea un răspuns hematologic complet (RHC) în primele 3 luni de tratament. Apoi este raspunsul citogenetic si biomolecular.
Testele citogenetice pot arăta dacă tratamentul dvs. a redus numărul de celule care poartă cromozomul Philadelphia, aceasta fiind anomalia genetică ce caracterizează celulele leucemiei mieloide cronice (celule Ph+).
Testele moleculare relevă informaţii importante despre semnalele transmise de proteina bcr-abl anormală. Efectuarea acestor teste poate indica dacă tratamentul a fost capabil să reducă numărul de celule leucemice producătoare de proteină bcr-abl din organismul dvs.
Raspunsul la tratament din punct de vedere molecular este bun, dar inca nu este complet. Este foarte important cum raspunde organismul din toate cele 3 puncte de vedere.
Mai multe informatii despre leucemie puteti gasi pe site-ul:
www.mycmllife.eu/